Nayteikkuna

Mooer GE150 - äänitä suoraan multiefektistä

Mooerin syysuutuuksiin kuuluva GE150 on valmistajan uusin lisäys GE-multiefektien sarjaan. Kitaralle tarkoitetun multiefektin luvataan toimivan samalla myös audiosovittimena niin tietokoneiden kuin älylaitteidenkin kanssa.

Mooer GE150 tarjoaa valmistajan mukaan 55 laadukasta vahvistinmallinnusta. Efektityyppejä laitteessa on yhdeksän, ja itse efektejä kaikkiaan 151 kappaletta.
Mooer GE150 mahdollistaa myös muiden valmistajien impulssivasteiden tuomisen laitteeseen, ja niitä varten on varattu 26 slottia.
Tehtaalla valmiiksi ohjelmoituja presettejä on laitteessa 200 kappaletta, rumpukomppeja 40 ja metronomioptioita 10.

 

 

Mooer GE150 on varustettu kahdella jalkakytkimellä, joilla voidaan vaihtaa presettejä. Lisäksi ensimmäisen tehtävänä on aktivoida viritysmittari, ja kytkimistä toisella aktivoidaan ja ohjataan luupperia, joka mahdollistaa maksimissaan 80 sekunnin luupin äänittämisen.
Varustukseen kuuluu myös kiinteä ekspressiopedaali, joka on ohjelmoitavissa.

Mooer GE150 on varustettu myös kolmella säätimellä: Master (lähtövoimakkuuden säätö), Value (navigointi ja parametrien säätö) sekä Mode (on/off-säädin efektimoduuleille).
Lisäksi näytön alalaitaan on sijoitettu seuraava painikerivistö: Play (pääsy preset menu -tilaan), Save (pääsy preset save -tilaan), EXP (pääsy ekspressiopedaalien kalibrointiin), Rhythm (pääsy edit-menuun sekä on/off rumpukoneelle ja metronomille), Tap (pääsy tap tempo -asetuksiin), System (pääsy systeemiasetuksiin).

 

 

Mooer GE150:n liitännät löytyvät takalaidasta. Instrumenttitulon lisäksi tarjotaan Aux-tulo musiikkisoittimille. Lähtöjä on kaksi (L/R), ja niistä laitteen voi kytkeä niin vahvistimeen kuin mikseriinkin.
Oma liitäntä on myös kuulokkeille.
Dataportteja tarjotaan kaksi: USB B tarjoaa valmistajan mukaan äänittämistä varten suoran yhteyden tietokoneille (Mac/PC). Toinen portti on OTG, jonka kautta Mooer GE150 saadaan liitettyä micro-USB-kaapelin kautta älylaitteisiin niin ikään tallenustöitä varten.
Luonnollisesti myös impulssivasteet kulkevat näiden porttien kautta.

Mooer GE150 toimii 9 voltin verkkolaitteella, joka toimitetaan multiefektin mukana.

Lisätiedot: Musamaailma

 

15.10.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy