MXR Raw Dawg Overdrive – Eric Galesille räätälöity

Jim Dunlopin uutuuksiin kuuluu MXR Raw Dawg Overdrive -minipedaali. Kytkennältään boksi perustuu Tube Screameriin, mutta valmistajan mukaan keskialueen sointia on hieman tasapainotettu verrattuna alkuperäiseen kytkentään. Lisäksi särön määrää on lisätty. MXR Raw Dawg on räätälöity blues-kitaristi Eric Galesille, jolla lähtökohtana toimii aina puhdas soundi. Säröä hän kontrolloi kitaran volume-säätimellä, ja Raw Dawgin soundi puhdistuukin hänen käsittelyssään hyvin.

MXR Raw Dawg Overdrive on varustettu kolmella säätimellä: drive, tone ja output.

Drive-hanikkaa vääntäessä särön määrää lisääntyy myötäpäivään vääntäessä ja vastapäivään se vähenee. Kaikkiaan operoidaan 21-47 desibelin haarukassa.

MXR Raw Dawg Overdriven tone-säätimellä saadaan vastaavasti joko kirkastettua tai tummennettua pedaalin soundia.

Myös output-säätö toimii tällä periaatteella eli myötäpäivään kääntäessä pedaalin lähtövoimakkuus lisääntyy ja vastapäivään se laskee. Valmistaja suosittelee laittamaan aluksi Raw Dawgin kaikki säätimet keskikohtaan, ja aloittamaan säätämisen siitä.

 

MXR Raw Dawg Overdriven instrumenttitulon impedanssiksi ilmoitetaan 450 kilo-ohmia, kun taas lähtöliitännän impedanssi on 100 ohmia. Ohituskytkentä on toteutettu true hardwire -periaatteella. MXR Raw Dawg Overdrive toimii 9 voltin DC-virralla, virrankulutuksen ollessa vain 6 milliampeeria. Paristokoteloa pedaalissa ei ole.

Valmistajan videolla Eric Gales soittaa pedaalilla:
 

 

 

Lisätiedot: Jim Dunlop

07.09.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy