MXR Tom Morello Power 50 Overdrive – vahvistinsärö ja efektiluuppi pedaalissa

Yhdysvaltalaiskitaristi Tom Morello tuli ´80/90-luvun taitteessa tunnetuksi metalliyhtye Rage Against The Machinesta. Sittemmin hänen soittoaan on kuultu Audioslavessa, sooloprojekti Nightwatchmanissa sekä yhdessä vaiheessa myös Steve Van Zandtin tuuraajana E-Street Bandissa.


MXR on julkistanut Tom Morello Power 50 -säröpedaalin, jonka todetaan jäljittelevän kitaristin Marshall-vahvistimen soundia. Pedaalin kytkennässä käytetään Mosfet-tekniikkaa jäljittelemään vahvistinsäröä.

MXR® Tom Morello Power 50 -pedaalin säädinrivistö perustuu niin ikään hänen vahvistimensa toimintaan. Gain vaikuttaa särön määrään (”intensiteettiin”), treble-, middle- ja bass-säätimillä voidaan leikata tai korostaa kyseisiä taajuuskaistoja ja volumella säädetään pedaalin voimakkuustaso.

MXR® Tom Morello Power 50 on varustettu efektiluupilla (send, return), sillä artisti ajaa kaikki pedaalinsa sen kautta. Näin ollen eq-säätimet sekä volume vaikuttavat signaaliin ennen efektiluuppia. Sen sijaan presence-hanikalla voidaan leikata tai korostaa efektiluupin jälkeisen signaalin yläkeskialuetta.

MXR® Tom Morello Power 50 -pedaalin jalkakytkimellä polkaistaan pedaali päälle tai (true hardwire) bybass-tilaan. Pedaalin tuloliitännän impedanssi on 700 kilo-ohmia ja lähtöliitännän puolestaan 900 kilo-ohmia. Efektiluupin return-tulon impedanssi taas on 1 megaohmi ja send-lähdön 10 kilo-ohmia.

MXR® Tom Morello Power 50 Overdrive toimii joko 9 voltin paristolla tai vastaavalla verkkoadaptrerilla. Virrankulutukseksi ilmoitetaan 12 milliampeeria.

Valmistajan video:


Lisätiedot: Jim Dunlop

10.01.2022
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy