Nayteikkuna


Neumann NDH 20 – kuulokkeet studioväelle

Mikrofonien ja tarkkailukaiutinten oheen Neumann tuo nyt myös studiotyöskentelyyn suunnitellut kuulokkeet, joiden se kertoo soveltuvan niin äänitykseen kuin jälkikäsittelyyn aina miksausta myöten.


Rakenteeltaan NDH 20 on suljettu kuuloke ja sen luvataan antavan 34 desibelin vaimennuksen ympäristön äänille alle neljän kilohertsin taajuusalueella.
Tyypillisesti suljetut mallit on suunnattu muusikoiden kuunteluun ja muille sellaisille työntekijäryhmille, joiden on kuultava ohjelmaääni tai komennot meluisassakin ympäristössä, mutta Neumann painottaa "poikkeuksellisen suoran toistovasteen" tekevän NDH 20 -kuulokkeista sopivat myös editointiin ja miksaukseen jopa kenttäoloissa. 

NDH 20:n toistoalueeksi Neumann ilmoittaa 5 – 30 000 hertsiä.

 

Neumann käyttämän kuulokelementin halkaisija on 38 millimetriä ja sen magneetti on tunnetusti kevyttä neodyymiä, jonka muiksi eduiksi mainitaan suuri herkkyys ja vähäinen särö. Niinpä NDH 20:n kanssa ei tarvita suuritehoista vahvistinta vaan kuuloke toimii valmistajan mukaan erinomaisesti aivan tavallisen läppärinkin kuulokeliitännässä.

NDH 20 -kuulokkeet tuottavat yhden watin (rms) signaalilla 114 desibelin  äänenpaineen yhden kilohertsin taajuudella mitattaessa.
Hetkelliseksi maksimitehonkestoksi kerrotaan yksi watti ja jatkuvaksi tehonkestoksi 200 milliwattia.
Kuulokkeiden nimellinen impedanssi on 150 ohmia.

NDH 20 -kuulokkeiden sanka on taipuisaa jousiterästä ja päällystetty asianmukaisin pehmukkein.
Kuulokkeden keveät kupit ovat alumiinia ja suuret korvia ympäröivät pehmukkeet muotonsa muistavaa solumuovia.
Kuljetuksen ajaksi kuulokkeet voi taitella kokoon.

NDH 20 -kuulokkeet toimitetaan kahden johdon kera, jotka ovat suora kolmen metrin johto, sekä kierrejohto, jonka pituus venyy 1,5 – 3 metrin haarukassa. Suoralle johdolle ilmoitetaan painoksi 60 grammaa ja kierrejohdolle 100 grammaa.
Kummassakin kaapelissa on syöttölaitteen päässä 3,5 millimetrin pikkuplugi ja pakettiin kuuluu sovite, jolla liitin muuttuu 6,3 millimetrin isoksi plugiksi. 

Lisätiedot: Neumann  /  Sennheiser Suomi

04.02.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy