Nayteikkuna

Orange Bass Butler – pöytä on katettu, sir

Orangen NAMM-uutuuksiin kuuluu Bass Butler, bassoetuaste, joka tarjoaa myös kitarasoundille optimoidun high gain -kanavan. Ideana on tuoda pöytään vanhan ajan Bi-amping -metodi, jossa basson signaali ajettiin samaan aikaan basso- ja kitaravahvistimeen. Tällöin mukaan saatiin puhtaiden alataajuuksien lisäksi keskialueen ja ylätaajuuksien säröä.

 

Orange Bass Butlerin puhdas kanava on koko ajan päällä.
Se tarjoaa bassolle seuraavat säädöt: volume, treble, bass sekä compressor. Treble- ja bassokaistalle on annettu säätövaraa riittoisat +/-18 desibeliä.
Kompressori puolestaan perustuu valmistajan optoelektroniseen Kongpressor-pedaaliin, joka jäljittelee studiokompressoreita. Toiminnan seuranta on helppoa: mitä enemmän kompressiota annostelee, sitä enemmän merkkivalo alkaa hohtaa punaista.

Orange Bass Butlerin high gain -kanava polkaistaan päälle jalkakytkimestä. Se on varustettu volumen lisäksi kolmialueisella ekvalisaattorilla (treble, middle, bass), joista kukin säädin korostaa omaa taajuuttaan. Lisäksi tarjotaan gain-säädin särön annosteluun. Säröytymistä voidaan kontrolloida myös ekspressiopedaalilla, jolle on oma TRS-tulo.

 

Orange Bass Butler on varustettu yhdellä instrumenttiliitännällä, jonka nimellisimpedanssi on yksi  megaohmi.
Lähtöjä vahvistimessa on kolme. Ensinnäkin on kanaville yhteinen balansoimaton vahvistinlähtö.

Sen lisäksi Bass Butlerista löytyy puhtaan kanavan balansoitu (XLR) DI-lähtö mallinnuksella (OBC410-bassokaappi), samoin kuin särökanavan vastaava lähtö mallinnuksella (PPC412-kitarakaappi). Näille on myös Ground lift -kytkin.
Vahvistinlähtöön signaali ohjautuu ennen mallinnuksia, ja sen kautta pedaalia voi ajaa suoraan paitsi vahvistimen tuloliitäntään, myös sen efektilenkin return-tuloon.

Orange Bass Butler toimii ainoastaan 18 voltin verkkolaitteella, jossa on 2,5 millin plugi. Pedaalin fyysiset mitat ovat 17x8,5x16.,5 senttimetriä. Painoa on reilun kilon verran.

Lisätiedot: Studiotec

14.01.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy