Orange Fur Coat ja Getaway Driver – pedaalikaksikolla särönirvanaan?

Orange Amplifiers laajentaa pedaalivalikoimaansa kahdella Adrian Emsleyn suunnittelemalla säröpurkilla, Fur Coat ja Getaway Driver. Nokkelalla ajattelulla vanhoihinkin konsepteihin on löytynyt uutta näkökulmaa.

Orangen vahvistimet tunnetaan tosi äänekkäinä, ja tanakka päätesärö niistä kyllä volyymilla irtoaa. Mutta ei kaikenlaisia säröjä, kuten ei oikein muillakaan vahvistinmerkeillä suoraan.
Kuten vaikkapa Fuzz. Sehän on tyypillisesti luotu pedaalin elektroniikalla, signaalin huippuja karskisti leikkaamalla.

Klassinen ’70 Foxx Tone Machine on ollyt Emsleyn kehittelyn lähtökohtana, minkä lisäksi hän on halunnut mukaan usein fuzzin kanssa käytettävän oktaaverin. Tyypillinen oktaaveri kuitenkin toimii päälle/pois-periaatteella.
Vaan nytpä se on toteutettu omalla laaja-alaisella miksaussäätimellä, joten lisäoktaavia voi maustaa mukaan vaikka vain hitusen verran.
Tuloksena on Fur Coat, joka nimensä mukaisesti laittaa karvakerroksen sävelten päälle ja on säätövaraa laitettu fuzzin puolellekin.

Pedaalin virrankulutus on onnistuttu minimoimaan, joten pariston vaihtoa ennustetaan vuotuiseksi rituaaliksi.

 

Getaway Driver puolestaan on tyyppiä vahvistinsoundi purkissa. Mutta nyt ei katsota kaukaiselle 60-luvulle tai vielä vanhempaan kalustoon, vaan Orangen omaan tuotantoon 70-luvulta, toki hiukan vielä modattuna.

Tällä ajattelulla Getaway Driver vahvistimen puhtaaseen kanavaankin ajettuna antaa valmistajan mukaan rapean rokkipuraisun, josta tarvittaessa löytyy gainia modernimpaan mättöön asti.

 

 

Näppärä lähtöliitäntä antaa signaalin kuulokekuunteluun ja samasta lähdostä signaali voidaan ajaa mikseriin tai digitaalisen maailman äänikorttiin.
Getaway Driveria voi käyttää joko yhdeksän tai kahdentoista voltin virtalähteellä, ja eri jännitteillä luodaan vaikutelma erityyppisten pääteputkien muodostamasta äänimaailmasta. 

Lisätiedot: Soundtools

31.08.2017
|
Timo Koskinen
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy