Nayteikkuna

Orange OE-1 – käsinrakennettu kitara Orangelta

Orange on aloittanut kitaroiden valmistuksen. Tosin tässä tapauksessa kysymys ei ole massatuotannosta, vaan suunnittelusta vastaa Orangen Ade Emsley ja käytännön toteutuksesta soitinrakentaja Jason Burns Blast Cult -yhtiöstä. Jokainen OE-1 -kitara valmistetaan tilauksesta. 


Orange OE-1:n runko on muodoltaan Les Paul -tyyppinen, mutta sirompi ja erilaisella soololovella.

 

Runkopuuna on käytetty ikääntynyttä ja kevyttä mahonkia, eikä rakenteeseen kuulu erillistä kantta. Samaa materiaalia on käytetty OE-1:n kaulassa, joka on tehty vintage-tyyppiseen ”V to C”-profiiliin.
Orange OE-1 on varustettu eebenpuisella otelaudalla, jossa on 22 Dunlopin jumbo-nauhaa. Otelaudan radius on 12 tuumaa, ja kielten soivaksi pituudeksi ilmoitetaan 24,75 tuumaa eli 628,65 millimetriä.
OE-1:n satula tehdään synteettisestä luusta, ja sen leveys on 43,08 millimetriä.
Virityskoneistot puolestaan ovat Groverin valmistamat.

 

Orange OE-1 on varustettu ABM Kalamazoo -tallalla. Mikkioptioita on kaksi: Mojo UK Filtertrons tai Staple Alnico Soapbar P90. Messinkisten volume- ja sävysäätimet kuuluvat kuvaan, potikat ovat Switchcraftin valmisteita (500K). Mikkivalitsin on kolmiasentoinen.

Orange OE-1 on saatavilla kahdella viimeistelyllä, two-toned gold and ivory tai custom. Kitaran mukana toimitetaan Hiscoxin laukku.

Valmistajan video:

Lisätiedot: Orange

03.08.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy