Orange Super Crush 100 – käy se transistoreillakin

Image

Orangen mukaan Crush Pro -transistorivahvistimet ovat olleet erittäin suosittuja ja siksi brittivalmistaja on jyt esitellyt 100-wattisen Super Crush -nupin/kombon, jonka perusresepti on sama kuin aiemmissa malleissa. Putkimaisen soundin etsinnässä on kuitenkin menty vielä yksi askel pidemmälle.


Orange Super Crush 100 on varustettu yhdellä instrumenttitulolla sekä JFET-esivahvistimella. Vahvistimessa on kaksi itsenäistä kytkimellä vaihdettavaa kanavaa, jotka tarjoavat puhtaan ja särösoundin (clean, dirty).

Image


Super Crush 100:n puhdasta kanavaa kuvataan soundiltaan kirkkaaksi ja vintage-tyyppiseksi. Se perustuu kahden vahvistusasteen käyttöön, ja on varustettu volumen lisäksi bass- ja treble-säätimillä.
Orange Super Crush 100:n särökanava puolestaan perustuu neljän gain-asteen säröarkkitehtuuriin, ja se on varustettu gain- ja volume-säätimillä, sekä kolmen kaistan ekvalisaattorilla (treble, middle, bass).
Lisäksi vahvistimessa on master volume – sekä master reverb – säädöt, jotka ovat luonnollisesti kanaville yhteisiä.

Image

Orange Super Crush 100:n takapaneelissa on esivahvistimen ja pääteasteen väliin sijoitettu efektilenkki (send, return).
Lisäksi varusteluun kuuluu balansoitu DI-lähtö (XLR) kaiutinsimulaatiolla. Simulaation tyypiksi voidaan valita avoin tai suljettu kaappisoundi.
Orange Super Crush 100 on varustettu myös kahdella jalkakytkin-liitännällä, joiden kautta voidaan vaihtaa kanavia ja kytkeä kaiku päälle tai pois.

Nupissa on rinnan kytkettyjä kaiutinlähtöjä kaksi, ja mahdolliset vaihtoehdot ovat: 1 x 8 ohmia, 1 x 16 ohmia tai 2 x 16 ohmia.

Super Crush 100 Combo -malliin on asennettu Celestionin 12-tuumainen G12K -kaiutinelementti, jonka tehonkesto on 150 wattia ja impedanssi kahdeksan ohmia.

Orange Super Crush 100 -vahvistimet on saatavilla väreillä orange tai black.

Valmistajan esitelyvideo soundi-demoin:

Lisätiedot: Orange