Nayteikkuna

Origin Effects Revival Drive Hot Rod Edition – nyt jäljitellään modattuja marsuja

Origin Effects on julkistanut RevivalDrive-säröpedaalistaan uuden Hot Rod -version, jonka kerrotaan jäljittelevän modattujen Marshall-vahvistimien äänimaailmaa.


Origin Effects Revival Drive Hot Rod Edition perustuu edelleen analogisesti toteutettuun putkivahvistimen signaaliketjuun, jossa putket on korvattu yksittäisillä (discrete) transistori-komponenteilla.
Origin Effects Revival Drivessa on kaksi kanavaa, joissa on identtiset säädöt. Toinen keskittyy kuitenkin putkitasasuuntaajalla varustettujen vahvistimien tyyppiseen soundiin, toinen taas tuotta silikoni-tasasuuntaajalle ominaista, tiukemmaksi kuvailtua soundia.

 


Säädöt ovat molemmissa kanavissa samanlaiset: Volume (eli gain), Low, More/Pres, Output, Blend sekä Ghost (verkkojännitteen aiheuttamien ”varjonuottien” lisäämistä varten).
Kanava valitaan vasemmalla sijoitetulla jalkakytkimellä, kun taas oikeanpuoleisella kytkimellä pedaali polkaistaan päälle tai bypass-tilaan.

Origin Effects Revival Driven molemmissa kanavissa on itsenäiset kytkimet paitsi etuasteen tyypille, myös vanhoista Fender-vahvistimista tutulle bright cap -toiminnolle. Sen ideana on ettei volume-säätimen asento vaikuttaisi korkeiden taajuuksien toistumiseen. Preamp-kytkimessä on kolme asentoa: GB (Marshall), O (klassinen britti-soundi), US (Blackface-Fender).
 
Origin Effects Revival Drive mahdollistaa pedaalin lähtösoundin hienosäädön erityyppisiä vahvistimia varten. Tämä tapahtuu kolmella filtterillä, jotka valitaan Re-Amp -kytkimellä. Myös Hi Shelf- ja Bri-Cap Cut -säädöillä voi vaikuttaa asiaan.

Mid Assign puolestaan tarjoaa buustin jommalle kummalle pedaalin kanavista. Sen luonnetta voi muokata erikseen  Mid Level- ja Mid Freq -säätimillä. Boost-toimintoa voidaan operoida myös erillisellä jalkakytkimellä.
Dry Gain -säädin puolestaan mahdollistaa pedaaliin tulevan kuivan signaalin tason säätämisen, joka sitten miksataan kanavien Blend-hanikalla pedaalin soundiin.

Origin Effects Revival Drivessa on instrumenttitulo ja -lähtö. Lisäksi on liitäntä ulkoiselle jalkakytkimelle.
Etulaidasta löytyy kolmella Dip-kytkimillä toimiva Mode-valikko. Näistä Dry/Bypass -kytkin (1) on relevantti mikäli Re-Amp-kytkin on PWR AMP -asennossa.
Rectifier-kytkimellä (2) saa vaihdettua myös putkitasasuuntaaja-kanavan toimimaan silikoni-diodilla toteutetusti.
Ghosting-vaihtoehto (3) puolestaan mahdollistaa ”varjonuottien” toteutumisen simuloidusti joko brittiläisen (50 hertsiä) tai amerikkalaisen (60 hertsiä) verkkovirran mukaisesti.
Virta pedaalille otetaan yhdeksän voltin verkkomuuntajalla.

Valmistaja antaa käyttöohjeissa muutamia esimerkikkisoundeja asetuksineen, ja niillä pitäisi löytyä mm. Princeton Boogie, Hot Rod Plexi ja Liverpool Hot Rod. 

Lisätiedot: Kitarapaja

26.05.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy