Ortega KT-Walker-V2 – kulkee helposti mukana ja tuottaa hyväntekeväisyyteen

Lontoossa syntynyt, mutta Saksassa uransa luonut basisti Ken Taylor on tehnyt jo jonkin aikaa yhteistyötä soitinvalmistaja Ortegan kanssa. Nyt julkaistu KT-Walker-V2 on paranneltu versio KT-Walker Acoustic Bass -mallista, joka alunperin suunniteltiin MTV Unplugged -äänityksiä ja kiertuetta varten.

Ken Taylorin toivomuksesta jokaisen soittimen myyntituloista tietty prosentti tilitetään hänen itse valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle.

 

Ortega KT-Walker-V2 -bassossa on kokopuinen kuusikansi, kun taas sivut ja pohja on tehty laminoidusta loimuvaahterasta. Soittimen runkoa koristaa puolestaan vanhennettu tobaccoburst ”open pore” -viimeistely, jonka todetaan olevan yksilöllinen kussakin soittimessa.

 

 

Sama pinnoite löytyy Ortega KT-Walker-V2 -basson mahonkikaulasta, joka pitää sisällään kaksitoimisen kaularaudan.

 

 

Tallan ja otelaudan materiaali puolestaan on pao ferro, ja jälkimmäisessä strategiset nauhat on merkitty roomalaisin ”mother of pearl” -numeroin. Otelautanauhoja on kaikkiaan 19.

Ortega KT-Walker-V2 on varustettu Ortega D- Walker -virityskoneistoilla, joiden pinnan ilmoitetaan olevan myös vanhennettu. Soitin on varustettu Fishmanin Presys+ -mikrofonisysteemissä, jossa soittimen signaalin voi lähettää vahvistettavaksi joko tavallisella instrumenttiplugilla tai sitten balansoidulla XLR-liitännällä.

 

Ortega KT-Walker-V2:n mikrofoni-esivahvistin on Fishmanin valmistama ja se tarjoaa Volume-kontrollin ohella kolmialueisen ekvalisaattorin (Bass, Middle, Treble), yksinkertaisen viritysmittarin, jossa A-sävelen referenssitaajuus on 440 hertsiä.

Kierron estoa helpottamaan löytyy vaihekytkimen ohella Notch-säädin, jolla matalien taajuuksien kiertoa voi taltuttaa. Brilliance-hanikalla puolestaan joko lisätään soinnin yläkertaan säihkettä ja kirpeyttä tai sitten päinvastoin vähennetään sormien tuottamia sivuääniä ja nauhojen narinaa. Paristokotelo on sijoitettu säädinpaneelin alle.


Ortega KT-Walker-V2:n suositushinta valmistajan mukaan on 529 euroa. Tämä pitää sisällään soittimen lisäksi Deluxe-kantopussin sekä nailonhihnan.

Lisätiedot: F-Musiikki

 


 

17.07.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy