Paiste Masters – symbaalitoiveiden täyttymys?

Image

Näin ainakin todetaan valmistajan saatesanoissa, joilla huippusarjan uusimmat pellit pukataan maailmalle.

Käsintaottuun Masters-sarjaan lisätään tällä erää seitsemän erilaista tuotetta. Yksinkertaisesti vain Thiniksi nimettyä monikäyttösymbaalia valmistetaan kolmessa eri koossa, jotka ovat 20, 22 ja 24 tuumaa.
Vastaavasti Thin Hi-Hat on tarjolla 14-, 15- ja 16-tuumaisina lautaspareina.
Aivan oma lukunsa on Jim Keltnerin kanssa kehitetty 22-tuumainen Swish.

Masters-mallisto valmistetaan CuSn20-pronssiseoksesta, joka antaa Paisteen mukaan oivallisen perustan kaikentyyppiseen musiikkiin soveltuville symbaaleille. Malliston koostamiseen on kulunut kaikkiaan kolmen vuoden perioidi, jonka aikana niin koot kuin muutkin ominaisuudet on haettu kohdilleen.
Soinnillisena tavoitteena oli tuottaa mallisto, josta voi valikoida keikalle mahdollisimman kompaktin muutaman symbaalin setin, jolla kattaa kaikki sounditarpeet. 

Paisteen tiedotteessa todetaan, että matalaprofiiliset uutuusmallit ovat erittäin dynaamisia ja kokoonsa nähden tarvittaessa myös hämmentävän voimakasäänisiä.
Soittotuntumaltaan niitä luonnehditaan verraten kimmoisiksi ja erittäin tarkasti kontrolloitaviksi. Kirkkaan hopeinen nupin kipsahdus saa tukea syvästä ja lämpimästä pohjasoinnista, ja yhtälailla soinnin voi yllyttää sävykkääksi pesuksi asti. Riden ja crashin yhdistävät Thinit soveltuvat peruskepin ohessa hyvin myös malleteilla soitettaviksi, todetaan lehdistötiedotteessa.

Keltnerin kanssa juonittu erikoismalli 22 Swish tuo valmistajan mukaan perinteisen kiinalaispellin muodon myötä myös sointiin pikantin lisän eksotiikkaa, ja hyvin kontrolloitavana sen kerrotaan sopivan muiden Mastersien tapaan yhtälailla aksenttien kuin kompinkin soittoon.

Masters-sarjan symbaalit valmistetaan käsityönä Paisteen tehtaalla Sveitsissä.

Lisätiedot: Soitin Laine