Peavey Classic 20 MH – klassinen soundi, päivitetyt ominaisuudet

Perinteikäs amerikkalaisvalmistaja Peavey on viime aikoina jälleen nostanut profiiliaan Euroopassa. Classic 20 Mini Head kuuluu taannoin uudelleen julkistettuun Classic-vahvistimien sarjaan. Nyt vahvistimien sisäistä rakennetta on paranneltu muun muassa laadukkaammilla kondensaattoreilla ja jämerämmillä muuntajilla. Soundin kerrotaan kuitenkin kumartavan nöyrästi vankan suosion saavuttaneiden originaali-mallien suuntaan.

Peavey Classic 20 Mini Head on täysputkivahvistin kahdella EL84-pääteputkella ja kolmella 12AX7/ECC83-etuasteputkella. Käytössä on Peaveyn TSI™-monitorointi, joka seuraa putkien kuntoa ja ilmoittaa, jos jokin niistä on heikentynyt liikaa.

 

 

Peavey Classic 20 MH:n etuasteessa on kaksi kanavaa, joiden kytkentä on identtinen sarjan combo-mallien kanssa. Komppikanavalle on yksi volume-säätö, lead-kanavassa sen sijaan on erikseen pre- ja post-volume, jolloin särösoundi on helppo rakentaa pienelläkin äänenvoimakkuudella. Molemmille kanaville on yhteinen kolmialueinen ekvalisaattori sekä reverb-säätö.

Peavey Classic 20 MH on varustettu nykypäivän tarpeisiin vastaavilla ominaisuuksilla. Ensinnäkin takapaneelista löytyy valitsin attenuaattorille, jolla vahvistimen teho voidaan pudottaa 20 watista joko viiteen tai peräti yhteen wattiin. Soittaja voi myös kytkeä vahvistimeen kuulokkeet, jolloin kaiutinliitäntä on mahdollista vaihtaa kytkimellä sisäiseen keinokuormaan.

 

 

Mikseriin tai audiosovittimeen signaalin voi lähettää suoraan Peavey Classic 20 MH:n balansoidusta lähdöstä. Siinä valmistaja hyödyntää omaa MSDI (MIC SIMULATED DIRECT INTERFACE) –liitäntäänsä, jossa on simuloitu 12-tuumaisen kaiuttimen soundi kahdeksan tuuman etäisyydeltä mikitettynä. Kyseinen MSDI-simulointi on käytössä myös kuuloke- ja usb-liitännässä; jälkimmäinen mahdollistaa suoran reitin tietokoneelle äänityshommia ajatellen, ja ilman erillisten ajureiden latailua. Lisäksi Classic 20 MH on varustettu efektisilmukalla sekä TRS-liitännöillä jalkakytkintä varten. Jälkimmäisten avulla voi ohjata kanavien, efektisilmukan ja kaiun käyttöä.

LisätiedotEM Nordic

 

21.12.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy