Peavey Vypyr X – analoginen särö, mallintava vahvistin

Peavey on päivittänyt Vypyr -vahvistimiaan. Uusi mallisto sisältää kolme edullista komboa luokiteltuna tehon mukaan.

 


Kahdeksantuumaisella kaiuttimella varustettu Vypyr X1 tarjoaa 20 wattia jatkuvaa tehoa, X2 puolestaan 40 wattia ja kookkain X3 100 wattia, nämä isommat mallit 12-tuumaisella kaiuttimella varustettuina.
Jokaisessa mallissa on myös luupperi ja kromaattinen viritysmittari.

 

Peavey Vypyr X -vahvistimissa on 32-bittinen Sharc-prosessori sekä analoginen TransTube-särökytkentä.Variable instrument -tulonsa ansiosta X-sarjan kombot toimivat niin sähkö- ja akustisen kitaran kuin sähköbassonkin vahvistamiseen. Sopiva instrumenttityyppi valitaan neljästä presetistä (elec 1, elec 2, acous, bass), tai säätimellä (X3).
Käytössä oleva vahvistinlajitelma riippuu valitusta instrumenttityypistä. Kaikkiaan vahvistinmallinnoksia on 36, joista kuusi on akustiselle kitaralle ja kuusi bassolle tarkoitettuja.
Jokaisesta vahvistimesta on kolme eri versiota: punainen = high gain, keltainen = medium gain, ja vihreä = low gain.

Peavey Vypyr X1 -kombossa on 12 pedaali-tyyppistä efektiä, joissa voi säätää kahta eri parametria per efekti. Lisäksi vahvistimessa on erillinen Delay ja Reverb.

Soundin muokkaukseen on seuraavat säätimet: pre gain, low encoder (low eq), mid encoder (mid eq), high encoder (high eq) ja post gain.
Edit-moodissa samoilla säätimillä kontrolloidaan valittujen efektien/pedaalimallinnusten parametreja.
Lisäksi on Master-volume, jolla säädetään vahvistimesta lähtevän äänen taso.


Sarjan kookkaimmassa, Vypyr X3 -kombossa, on lisäksi Power Sponge -säädin, jolla voidaan vähentää päätevahvistimen tuottaman tehon määrää aina yhdestä watista 100 wattiin.

Lisäksi sarjan ominaisuuksiin kuuluvat aux-tulo, kuulokeliitäntä sekä usb-tulo editointia varten.


Kombojen takalaita on osin avoin tukevamman soundin vuoksi.

Malliston kanssa suositellaan käytettäväksi Peaveyn Sanpera-pedaalia, jonka kytkimillä ja ekspressio-polkimilla toimintojen ohjaus soiton aikana käy kätevästi. Sanpera-pedaalit myydään lisävarusteena erikseen.
Samalla valmistaja toteaa kuitenkin, että kaikkia Vypyr-vahvistimien omionaisuuksia voi kyllä käyttää myös ilman Sanpera-pedaalia, vahvistimen omilla säätimillä operoiden.


Takalevystä löytyvät kahdeksanpiikkinen midiliitäntä Sampera-pedaalien kytkemistä varten sekä virtakytkin.

Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: EM Nordic

19.08.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy