PreSonus Atom – monikäyttöinen USB-ohjain

Atomin 16 naputtelutyynyä tunnistavat napautuksen voimakkuuden sekä kosketuksen paineen, ja sitä voi käytää sekvensserin rumpu- ja lyömäsoitinosuuksien ohjelmointiin, realiaikaiseen soittoon, tai vaikka äänitehosteiden liipaisuun.


PreSonus Atomin painikkeille voi asettaa käyttötarkoitukseen ja omaan soittovoimakkuuteen mallaavat velocity-käyrät, jotta ohjattavat soundit reagoivat dynamiikkaan halutulla tavalla.
Säpäkän naputtelun lisäksi Atomin painikkeet tunnistavat myös niihin kohdistetun staattisemman paineen, joka ylittää käyttäjän asettaman kynnystason (pressure threshold).


Atom liitetään tietokoneeseen USB-kaapelilla ja yhteensopivuus luvataan yleisimmille musiikko-ohjelmistoille sekä pc- että Mac-ympäristöissä.
Erityisesti valmistaja suosittelee Atomia oman Studio One -audiosekvenssrinsä pariksi, ja siinä käytössä Atomilla voi myös mm. selata virtuaali-instrumenttien soundikirjastoja, määrittää looppien alku- ja loppupisteitä, muunnella kappaleen tempoa, kvantisoida midi-dataa jne.

 

Atomin muistiin mahtuu kahdeksan 16 painikkeen pankkia, joiden lisäksi talteen saa neljän ohjelmoitavan data-kooderin ja 20 vapaasti määriteltävän painokytkimen asetukset.

PreSonus tähdentää, että Atom soveltuu yhtä lailla studiotyöskentelyyn kuin keikkakäyttöönkin.

Lisätiedot: Nordic Audio Distribution

26.11.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy