Nayteikkuna

PreSonus ioStation 24c – äänitä ja miksaa

Hiiren ja näppäimistön rinnalla käytettäväksi tarkoitettu ioStation 24c on suunniteltu yksittäisen työpisteen keskusyksiköksi, jolla voi sekä äänittää että miksata FaderPort-sarjasta tutuin konstein.

 

Valmistajansa Studio Series -mallistoon kuuluva ioStation 24c liitetään tietokoneen USB-C-väylään ja se ymmärtää 24-bittisen audion päälle aina 192 kHz:n näytetaajuuteen saakka.

Laitteessa itsessään on kaksi PreSonuksen XMAX Class A -mikrofonivahvistinta ja ensiluokkaisiksi kehutut 24-bittiset A/D-muuntimet.

Pitkä 100-millinen liukusäädin on motorisoitu ja se voidaan yhdistää aina kulloinkin käsiteltävään DAW-ohjelman kanavaan.

Kahdeksan painikkeen muodostamalla navigaattorilla puolestaan voidaan määrittää tehtävä monikäyttöiselle data-enkooderille, jolla valitaan kanavia ja säädetään esimerkiksi niiden panorointeja ja muita asetuksia.

Enkooderilla voi myös rullata tallennetta eteen- ja taaksepäin, sen molemmin puolin sijoitetuilla nuolinäppäimillä puolestaan voi hypätä tahdin kerrallaan suuntaan tai toiseen.

Yksinään työskentelevä voi käynnistää ja pysäyttää tallentimen lisävarusteena myytävällä jalkakytkimellä, jolloin kädet jäävät vapaiksi soittotoimiin.


PreSonus ioStation 24c tukee Mackie Control- ja HUI-protokollaa ja se nivoutuu helposti esimerkiksi Ableton Live-, Cubase-, Logic Pro X- ja Pro Tools -ohjelmistojen ohjaukseen.
Laitteen integrointi PreSonuksen oman Studio One -ohjelman kanssa on luonnollisestikin viety erittäin pitkälle.

Tallennettavan signaalin suoran monitoroinnin ja työasemalta kuunneltavan, aiemmin tallennetun materiaalin balanssia voi säätää suoraan kansilevyn potentiometrillä. Lisäksi ioStation 24c on varustettu tarkkaamokaiuttimien ja kuulokkeiden liitännöillä, molemmat omin voimakkuudensäätimin varusteltuina.  

 

PreSonus ioStation 24c:n mukana toimitetaan Studio One Artist -audiosekvensseri sekä PreSonuksen Studio Magic Plug-in-paketti.


Lisätiedot: Nordic Audio Distribution
 

26.02.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy