Nayteikkuna

PreSonus Quantum 2626 – thunderbolt-äänikortti monikanavaiseen työskentelyyn

Quantum 2626 vastaa isonkin session tarpeisiin 26 tulokanavallaan ja 26 lähtökanavallaan. Muuntimet ovat kumpaankin suuntaan 24-bittisiä ja näytetaajuus voi olla ylimmillään192 kHz.
Laitteen dynamiikka-alueeksi kerrotaan 115 dB.

 

Valmistajan mukaan Thunderbolt 3 -väylään liitettävä Quantum 2626 palvelee käytännöllisesti katsottuna olemattomalla latenssilla, sillä signaalin edestakainen kulku laitteen läpi jää alle yhden millisekunnin.
Nopeuden ansiosta tallennettavan ja samalla monitoroitavan signaalin voi efektoida DAW-ohjelman työkaluilla jo äänitysvaiheessa ongelmitta.

Kahdeksan analogista tulokanavaa on varustettu PreSonuksen omilla A-luokan kytkentään perustuvilla XMAX-mikrofonivahvistimilla. Kahdessa ensimmäisessä on insertti-liitännät, joita voi käyttää myös direct out -lähtöinä.
Analogituloista kaksi voidaan mikrofonien sijaan ottaa suoraan instrumenttikäyttöön linjasoittoa varten, loput kuusi kanavaa palvelevat tarvittaessa linjatason tuloina esimerkiksi syntikoita äänitettäessä.

 

 

Digitaalisia tulokanavia on 18 ja niiden liitännät on toteutettu optisina Adat/Dual SMUX- ja S/PDIF-väylinä.

Monitorikuuntelua varten Quantum 2626:ssa on kaksi paria balansoituja analogisa stereolähtöjä, sekä liitännät kaksille itsenäisesti kontrolloitaville kuulokkeille.

Laajemman järjestelmän hallintaa varten Quantum 2626:ssa on sekä midi-tulo ja -lähtö.
Kuuden analogista ohjausjännitettä lähettävän TRS-liitännän kautta voidaan myös ohjata ulkoisia laitteita.

Laitteiston tahdistusta varten on BNC-liitäntäinen tulo- ja lähtö kellosignaalille.

Quantum 2626:n mukana PreSonus toimittaa oman Studio One Artist -DAW-ohjelmansa, ja laite toimii myös vapaasti ladattavan PreSonus UC -kontrolleriohjelman kanssa, jolloin käyttöön saa täyden signaalitasojen mittaroinnin lisäksi myös spektrianalysaattorin.


Lisätiedot: Nordic Audio Distribution

10.01.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy