Nayteikkuna

Presonus Revelator – USB-mikrofoni sisäänrakennetulla prosessoinnilla

Presonus julkisti hiljattain uuden USB-mikrofonin, jonka se on suunnannut vloggaukseen, podcastien tekoon, yksinkertaisiin voice over  -töihin tai ihan kotiäänittämistä varten. Valmistajan toteaa, että Mac- ja Windows-yhteensopiva mikrofoni on suunniteltu ammattimaista jälkeä varten.


Presonus Revelator on kiinnitetty pöytäjalustaan, josta se voidaan myös irrottaa, mikäli sitä halutaan pitää kädessä.

 

 


Revelator on kondensaattorimikrofoni, jossa on kolme suuntakuviota (hertta, kahdeksikko sekä pallo). Toistokaista ulottuu 20 hertsistä 20 kilohertsiin.
Mikrofonin oma interfacemahdollistaa 24-bittisen koodauksen aina 96 kilohertsiin saakka, ja virran se ottaa suoraan tietokoneen usb-väylästä.

Presonus Revelator on varustettu USB-C-portilla sekä kuulokeliitännällä (16 ohmia), jotka on sijoitettu mikin pohjaan.
Tärkeimpiä toimintoja varten on muutama hardware-säädin. Volume toimii lähtökohtaisesti kuulokevoimakkuuden säätönä, ja sitä painaessa päästään mute-tilaan.
Kun halutaan säätää Revelatorin signaalitasoa, painetaan Monitor-painiketta, jolloin päästään gain-tilaan, jonka taso säädetään volume-säätimellä.
Kun Monitor on normaalitilassa, säädetään volume-hanikalla suoran monitoroinnin suhdetta taustaan.

Presonus Revelatorin Preset-painiketta naputtelemalla saadaan ilmoille neljä esiprosessoitua soundia, jotka tehdasasetuksena ovat seuraavat:  1. Sininen (Broadcast Male); 2. Keltainen (Broadcast Female); 3. Vihreä (Screamer) sekä 4. Pinkki (Slap Echo).

Näihin löytyy lisää valinnanvaraa Revelatorin UC Surface -sovelluksesta, mutta mikistä voi kerrallaan valita neljä preset-paikkaa. Sovelluksesta pääsee myös käsiksi eri asetuksiin, mikrofonin sisäänrakennettuun Fat Channel -prosessointiin (EQ, Compression, Gate, Limiter, Reverb), suuntakuvioihin yms.
Lisäksi UC-sovellus tarjoaa Multi Mode -tilan, jolloin Revelator konfiguroituu livestriimaus-tarpeita ajatellen kolmeksi strereolaitteeksi: Revelator, Revelator Loopback 1, Revelator Loopback 2.

Loopback-toiminto ja sen hyödyntäminen selitetään valmistajan videolla:
 

Presonus Revelatorin mukana toimitetaan Studio One Artist -softa sekä Studio Magic Bundle.

Lisätiedot: Nordic Audio Distribution

 

10.12.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy