PreSonus Studio 1810 ja Studio 1824 – ääntä ja midiä USB-väylään

Pienen studion ja henkilökohtaisen työpisteen tarpeisiin suunnitellut uudet interfacet on varustettu 24-bittisin muuntimin ja ne toimivat myös 192 kHz:n näytetaajuudella. Valmistaja lupaa niille vakaan sisäisen kellotuksen ja latenssittoman tulosignaaleiden monitoroinnin.

USB 2.0 -väylään liitettävät Studio 1810 ja Studio 1824 on varustettu A-luokan kytkennällä rakennetuilla Presonus XMAX -etuvahvistimilla, joita 1810:ssä on kahden mikrofoni/instrumenttitulon lisäksi kaksi kappaletta ja 1824:ssä vastaavasti kuusi kappaletta.
Phantom-syöttö (+48 V) kytketään kaikkiin kanaviin samanaikaisesti.

Analogisia linjatuloja on edellisten lisäksi kummassakin vielä neljän kanavan verran.

Samanaikaisten tulokanavien määrä laajenee 18, kun mukaan lasketaan digitaalinen Adat-väylä. Korkeinta, 192 kHz:n näytetaajuutta käytettäessä digitaalitulojen määrä puolittuu neljään. 

Päästereolähdön ohessa Studio 1810 tarjoaa neljä analogista lähtöä sekä kaksi stereofonista kuulokeliitäntää, kun taas Studio 1824 tarjoaa edellisten lisäksi vielä yhden parin analogisia lähtöjä sekä digitaalisen Adat-lähdön.
Parivaljakon järeämpi on myös varustettu BNC-lähdöllä muun laitteiston tahdistamiseksi sen sanakelloon.

Molemmissa interfaceissa midi- ja S/P DIF -liitännät järjestetään yhdeksännapaisen D-liittimen kautta erillisellä johtoviuhkalla.

Kumpikin interface solmiutuu saumattomasti käyttöön Presonuksen oman Studio One -audiosekvensserin kanssa, ja laitteen hallintaan on tarjolla myös ilmaiseksi ladattavissa olevat applikaatiot Mac- ja Windows-tietokoneille sekä Android- ja iOS-mobiililaitteille.
Kaupan päälle valmistaja ojentaa mukaan lisäksi Mac- ja Windows-tietokoneissa pelaavan Studio Magic Plug-in Suite paketin, joka sisältää seitsemän Presonuksen plug-in-efektiä VST-, AU-, ja AAX-formaateissa.

Studiotyön sujuttamiseksi kummassakin interface-mallissa on mittariston yhteyteen sijoitetut painokytkimet mykistystä varten. Studio 1810:ssä on myös A/B-kaiutinparin valinta, kun taas 1824:ssä on sen tilalla kytkin mono-kuuntelua varten.

 

 

20.03.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy