PreSonus® FaderPort 16 sujuttaa DAW-ohjelmien käyttöä

HUI- ja Mackie Control -prokollia noudattava FaderPort 16 sopii valmistajan mukaan minkä tahansa DAW-ohjelman ohjaimeksi.

PreSonus Mix Production Controller -malliston uusin tulokas liitetään titeokoneeseen USB 2.0 -väylän kautta ja se tarjoaa audiosekvensserin hallintaan transport-kontrollit, sekä kerrallaan aina 16 kanavan liukusäätimen ynnä mute- ja solo-toiminnot.
Ohjain ei vaadi erillisiä ajureita tietokoneelle, vaan se toimii plug’n play -periaatteella.

Kosketuksen tunnistavia motorisoituja liukusäätimiä on 16 ja niiden liikeradan pituus on 100 mm. Liukujen ohessa kansilevyyn on sijoitettu 89 painokytkintä, joiden kautta voidaan hallita 102 eri toimintoa. 
Esimerkkeinä PreSonus mainitsee aaltomuodon zoomauksen, klikkiradan tempon säädön yksinkertaisesti täppäämällä, plug-in-efektien muokkauksen, unohtamatta tietenkään varsinaista miksausta liukusäätimillä.

FaderPort 16:n erityislaatuinen Session Navigator tarjoaa kahdeksan ennalta ohjelmoitua näppäintä, joille on asetettu työn kannalta kriittisimmät ja useimmin tarvittavat komennot. Pysyvästi tietylle toiminnolle varatut kytkimet mute- ja solo-toiminnoille, tai vaikkapa kaikkien raitojen äänitykselle nopeuttavat työskentelyä, kun ne löytyvät aina samoista paikoista.
Lisäksi kansilevyssä on neljä kytkintä, joille käyttäjä voi tse ohjelmoida oman työnsä kannalta oleellisia toimintoja pikavalinnoiksi.

Työn opasteiksi painonäppäimet on valaistu ja niiden ohessa kansilevyn 16 viestikenttää pitävät käyttäjän tilanteen tasalla, kerrotaan PreSonukselta.

Kommunikaatio on kaksisuuntaista ja FaderPort 16 toimii miksatessa sujuvasti hiiren rinnalla.


Lisätiedot: Nordic Audio Distribution

Lue lisää tuoteuutisia Riffin sivustolta.

 

20.10.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy