Nayteikkuna

PRS HX100 – Hendrix-soundin jäljillä, mutta modernilla otteella

PRS:n vahvistinmalliston uusin tulokas, HX100, perustuu Jimi Hendrixin henkilökohtaisessa käytössä olleen ja oletettavasti juuri Woodstockin keikalla käytetyn vahvistimen kytkentään.

 

Valmistajan mukaan PRS HX100:n soinnissa ylätaajuudet korostuvat, mutta eivät rumalla tavalla. Toisin kuin Hendrixin aikaiset vahvistimet, uutuuden todetaan olevan toiminnaltaan myös erittäin hiljainen.

PRS HX100 -nuppi on nimensä mukaisesti 100-wattinen, ja sen pääteasteessa on neljä New Sensor EL34EH -putkea. Esivahvistimen puolelta löytyy kolme JJ ECC803S -triodiputkea. Näistä ensimmäinen toimii tuloliitännässä, toinen katodi-seuraajassa ja kolmas vaiheenkääntäjässä.
 

PRS HX100:ssa on yksi tuloliitäntä, ja tavallaan kaksi kanavaa, mutta niiden yhdistelmiä on helppoa hakea. Volume-säätimiä on kaksi: Bass Volume ja Treble Volume, joista jälkimmäiselle on lisäksi kolmiasentoinen Bright-kytkin (off, Bright 1, Bright 2).
Vahvistimen sävynsäädöt koostuvat presence-säätimestä sekä kolmen kaistan ekvalisaattorista (bass, middle, treble). Lisäksi keskialueen hienosäätöön on vielä high mid gain -kytkin.

PRS HX100 on varustettu peräti kuudella kaiutinlähdöllä, jotka kattavat ison lajitelman eri impedanssivaihtoehtoja: 1 x 4 tai  2 x 8 ohmia, 1 x 8 tai 2 x 16 ohmia sekä 1 x 16 ohmia.

Huoltotöiden helpottamiseksi Bias-säätöihin pääsee käsiksi suoraan vahvistimen takalevyn jakeista.

HX100-nuppi on päällystetty mustalla tolexilla, ja takapaneelissa on Authentic Hendrix -logo sekä jäljennetty Jimi Hendrixin nimikirjoitus.
Maahantuojan suositushinta vahvistimelle on 3599 euroa.

PRS HX100 valmistetaan valmistajan Marylandin tehtaalla. Mitat ovat seuraavat: 54,71 x 25,4 x 25,4 senttimetriä, ja paino on 11,5 Kg.

Vahvistin on saatavilla myös 50-wattisena sisarmallina.

Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: EM Nordic

13.07.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy