Nayteikkuna

PRS Mark Tremonti MT15 – paljon soundia pienessä koossa

Mark Tremonti on amerikkalainen kitaristi, joka vaikuttaa raskaammaan rockin saralla. Parhaiten hänet tunnetaan Creed- ja Alter Bridge -yhtyeiden kitaristina. Yhteistyönä kitaravalmistaja PRS:n kanssa on syntynyt niin nimikkokitara kuin myös vahvistinnuppi.

PRS Mark Tremonti MT15 on pienikokoinen 15-wattinen täysputkinuppi. Pääteaste toimii kahdella 6L6GC-putkella, ja etuasteessa on kuusi EC83-putkea. Valmistajalta kerrotaan, että alunperin vahvistinta suunniteltiin nimenomaan raskaan rockin erikoispeliksi, mutta lopulta päädyttiin monipuolisempaan lopputulokseen.

 

PRS Archon -vahvistimen tapaan MT15 tarjoaa viisi gain-astetta ennen särökanavan Master-säätöä. Valmistaja kuvaakin uutuusvahvistinta aggressiivisuuden ja artikulaation yhdistelmäksi. PRS MT15 -nupin särösoundissa todetaan olevan tiukka, massiivinen alakerta, mutta samalla erotteleva ylätaajuuksien sointi. Puhdasta soundia taas kuvataan kirkkaaksi ja kellomaiseksi, joka sopii hyvin niin sointusoittoon kuin myös paljailla sormilla näppäilyyn.

PRS Mark Tremonti MT15 -nupin puhtaassa kanavassa on mahdollisuus säätää paitsi volumea, myös äänensävyä Bass-, Middle- ja Treble-säätimin. Näistä Treble-hanikka on varustettu nostokytkimellä, jolla soundia voi buustata pienelle ruvelle. Särökanavassa säätimet ovat: Gain, Master, Bass, Middle, Treble.

Lisäksi PRS Mark Tremonti MT15 tarjoaa molemmille kanaville yhteisen Presence-säätimen yläkeskialueen korostamiseen. Kanavia voi vaihtaa etupaneelista kytkimellä tai käyttää mukana tulevaa jalkakytkintä. Mahdollisuus on myös puolittaa teho 15 watista seitsemään wattiin.

PRS Mark Tremonti MT15 -nupin takapaneelissa on varusteena kaiutinlähtöjen (1x16 ohmia, 2x8 ohmia rinnankytkentään) lisäksi efektiluuppi sekä biasointipisteet. Sieltä löytyy myös liitäntä kanavanvaihtajalle sekä kytkin tehonpuolitukseen.

Lisätiedot: EM Nordic

 

08.01.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy