Reverend Sentinel – tyylikäs lyhytskaalainen bassokitara

Persoonallisista soittimistaan tunnettu Reverend esitteli tammikuun NAMM-messuilla uuden bassokitaran. Sentinel on lyhytskaalainen ja valmistajan mukaan paksusti soiva ammattitason basso.


Reverend Sentinelissä kielten soiva pituus (”skaalanpituus”) on vain 30 tuumaa, siinä missä alan standardeissa, Fenderin Presarissa ja Jazz Bassossa se on 34 tuumaa.

Rungon materiaali on Korina, jota valmistajan mukaan käytetään kaikissa Reverend-soittimissa, lisäksi rungon keskiosassa on hieman enemmän massaa. Luonteeltaan Korinaa kuvataan hyvin resonantiksi, kaikuisaksi puuksi, minkä puolestaan todetaan kuuluvan soittimen rikkaassa soinnissa.
Reverend Sentinelin kaula on samaa puuta, ja tehty kolmesta palasta otelaudan ollessa pau ferroa. Kaulaliitos on toteutettu liimalla.
Kaulaprofiiliksi ilmoitetaan ”medium oval”, ja satulan materiaaliksi Boneite, joka on synteettinen luu. Virityskoneistoiksi on asennettu Hipshot Ultralight.

 

Reverend Sentinelissä on tukeva talla, jossa isojen tallapalojen alla on massiivinen pohjalevy. Valmistajan mukaan se lisää soinnin selkeyttä ja atakkia, ja tuottaa kellomaisen soivuuden.
Kielet voidaan kiinnittää joko tallaan (”top load”) tai vetää rungon läpi.

 

 

Reverend Sentinel on varustettu valmistajan omalla P-Blade-mikillä, jonka innoitus on haettu Presarista. Tässä mikissä kerrotaan kuitenkin olevan enemmän voimakkuutta, soivuutta ja selkeyttä sekä laajempi alataajuksien vaste. Magneetti on Reverend-tyyliin keraaminen.

Sentinelissä on mikin tueksi John Naylorin suunnittelema ”voicing”-kytkin, joka tarjoaa kolme ”yksilöllistä” vaihtoehtoa: bright, normal, deep.

Reverend Sentinel tarjotaan väreissä Mulberry Mist, Metallic Alpine sekä Midnight Black.

Lisätiedot: Custom Sounds

16.03.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy