Rocktron ValveSonic Plexi – pleksiä räkkiin

Eritoten räkkivahvistimistaan tunnettu Rocktron on liittoutunut LA Customin kanssa suunnitellessaan neljän etuasteputken ympärille rakentuvia ValveSonic-malleja, joiden  soundikattauksen kerrotaan vaihtelevan aina 1950-luvun soundityypistä modernin rockin high gain -soundeihin.

ValveSonic Plexin aiheena on nimenomaan plexi-ajan Marshall-soundi, ja valmistaja lupaa sen venyvän areenarockin stäkkiryminästä ´70-luvun Sunset Strip -bändeille tyypilliseen soundiin.

Rocktron ValveSonic Plexi hyödyntää 12AX7-putkia.

Yhden megaohmin impedanssilla toimiva tuloliitäntä on varustettu kahdella kytkimellä. Ylempi asento (numero 1) tuottaa ”moderniksi” kuvaillun tuloliitännän.
Alempi asento puolestaan on soinniltaan paksumpi, jollaista käytettiin vintage-ajan britti-vahvistimissa. Kun alempi kytkin on Tight-asennossa, soundi tiukentuu nykyajan britti-vahvistimien tyyliin.

Rocktron ValveSonic Plexi mahdollistaa soundin yleisen kirkkauden valinnan viisiportaisella säätimellä, jonka asteikko ulottuu nollasta viiteen. Nollassa toiminto on pois päältä, ja siitä lähtien päästään vintage-sävystä asteittain kohti kirkkaampaa sointia.
ValveSonic Plexin gain-säädöllä puolestaan määritellään se, kuinka lujaa etuasteputkea ajetaan.
Kun Boost-toiminto on aktivoitu ja ”+”-kytkin on ala-asennossa, saadaan aikaan ´80-luvun Marshalleja muistuttavan ekstra-säröaste. Ylhäällä ollessaan tämä kytkin taas tuottaa ´90-lukulaiselle Marshallille tyypillisen särön, kun kytkentään lisätään ylimääräinen putki.

Rocktron ValveSonic Plexi -etuasteessa on kolmialueinen ekvalisaattori (bass, middle, treble), jolla voi korostaa kunkin alueen määrää. Lisäksi ekvalisaattorista on valittavissa kaksi vaihtoehtoa.
Eq 1 on moderni, keskialue-korosteisempi versio, kun taas Eq 2 on vintage-tyylinen.
Tämän jälkeen Rocktron ValveSonic Plexin kytkentään on sijoitettu Afterburner-säröaste, jonka kerrotaan emuloivan vaiheenkääntäjän jälkeen kytkettyä master-volumea. Kun tämä toiminto on päällä, voidaan Drive-säädöllä määritellä se, miten paljon Afterburner säröytyy.
Jos käyttää high gain -tyylistä säröä, auttaa High Cut -toiminto puolestaan suodattamaan hieman ylätaajuuksien sähinää ja tirinää.
Master-volumella taas säädetään koko laitteen lähtövoimakkuus.

 

Rocktron ValveSonic Plexin takapaneelista löytyvät lähtöliitännät eli kaksi balansoimatonta lähtöä (Line/Instrument).
Lisäksi on tarjolla vastaava tuloliitäntä kuin etupaneelissa.

Laitteen fyysiset mitat ovat 482,6 x 165,1 x 44,5 mm.
Painoa Rocktron ValveSonic Plexillä on 2,5 kilogrammaa.

Lisätiedot: Millbrook

 


 

22.02.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy