Nayteikkuna

RødeCaster Pro – siirreltävä radiostudio

Neljä mikrofonituloa, puhelinliitäntä sekä tunnareiden ja mainosten liipaisuun tarkoitetut painikkeet tekevät RødeCaster Prosta itsenäisen radiostudion, joka on valmistajan mukaan kuin luotu podcastien tekoon milloin vain ja missä vain.


Rødeltä kerrotaan, että A-luokan kytkennällä toimivat mikrofonivahvistimet ovat äänenlaadultaan huippuluokkaa, ja takaavat säröttömän ja kohinattoman lopputuloksen.
Myös RødeCaster Pron lähtöaste on toteutettu balansoidulla A-luokan kytkennällä.

Juontajan soundia voi muhkeuttaa RødeCaster Prohon implementoidulla Aphexin Big Bottom -efektillä, ja ylärekisteriin saa sähäkkyyttä puolestaan Aphexin Exciter-tehosteella.
Dynamiikan hallintaan Røden pienessä radiostudiossa on moniportainen kompressio-limitointi, sekä noise gate- ja de-essing-toiminnot.

Puhelinhaastatteluiden tekoa varten RødeCaster Prossa on oma tulonsa mobiililaitteelle, joka liitetään työasemaan joko bluetoothilla tai 3,5 mm:n stereoplugijohdolla.
Työasema suodattaa monitoroitavan signaalin automaatttisesti niin, ettei haastateltava kuule häiritsevää kaikua studiosta.

Tunnusmusiikkien, äänitehosteiden ja mainosten liipaisuun on kahdeksan ohjelmoitavaa, rumpukonemaista painiketta. Painikkeiden taakse voi tallentaa audiota suoraan, tai raahata hiirellä tiedostoja tietokoneelta.
Painikkeiden tunnistamista helpottaa ohjelmoitava värikoodaus, jolla liipasimet voi merkata omaan logiikkaan sopivilla väreillä.

USB-liitännän kautta RødeCaster Pro palvelee tietokoneen äänikorttina, minkä ansiosta shown voi tallentaa suoraan itselle tuttuun DAW-ohjelmaan.
RødeCaster Pro toimii kuitenkin myös täysin itsenäisesti ja sen takalevyssä on paikka muistina palvelevalle SD-kortille.
Tallennus ei ole kuitenkaan ainoa vaihtoehto, laite sopii valmistajan mukaan aivan yhtä hyvin myös suoran ohjelman ulosajoon.

Toimintojen ohjelmointiin ja hallintaan Rødellä on oma vapaasti ladattava applikaationsa, joka toimii sekä Mac- että Windows-alustoilla.


Lisätiedot: MSonic 
 

17.12.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy