Nayteikkuna

Roland Go:piano 88 – täysmittainen harjoituspiano

Helposti paikasta toiseen liikuteltavaksi suunnitellussa harjoituspianossa on 88 täyskokoista kosketinta, Rolandin "luonnolliseksi" kuvailtu soundimaailma, sekä Bluetooth-yhteys älypuhelimen käyttöön soitonopiskelun tukena.

Omalla stereofonisella vahvistin- ja kaiutinsysteemillään varustettu Go:piano 88 on täysin itsenäinen soitin, joka laajentaa jo aiemmin myyntiin tuodun 61-koskettimen mittaisen, kompaktin pianon rekisteriä reilulla kahdella oktaavilla.

 

Kummassakin mallissa koskettimistolle on kolme erilaista herkkyyttä, jolla se vastaa kosketusvoimakkuuteen soitettaessa, sekä niiden lisäksi vakioitu vaste.

Soundivalikoimaltaan Go:piano 88 on kuitenkin kaksikosta se suppeampi, sillä valittavissa on ainoastaan yksi akustinen piano, yksi sähköpiano, sekä urku- ja jousisoundi.
Go:piano 61 puolestaan tarjoaa soiton evästeeksi kymmentä akustista pianosoundia, seitsemää sähköpianosoundia, seitsemää urkusoundia sekä 16 muuta soundia, joiden joukossa on myös esimerkiksi rumpu- ja perkussiokokoelma.

Efektien osalta asetelma on saman tyyppinen: Go:piano 61 on varustettu säädettävällä kaikutehosteella, sekä kiintein säädöin pelaavalla choruksella, isompi 88-malli puolestaan säädettävällä kaiulla.

Kummankin mallin viritys voidaan ankkuroida 415,3–466,2 Hz:n haarukassa (A-sävel). Virityksen säätö on toteutettu yhden hertsin portaistuksella.

Sävellajin täsmäystä varten on erillinen transponointi, jolla soivaa sävellajia voi laskea enintään viisi puolisävelaskelta, tai nostaa kuusi puolisävelaskelta.

Lisäksi pianon soivaa oktaavialaa voi laskea tai nostaa enintään kolmen oktaavin verran suuntaansa.

Kummassakin mallissa on sisäänrakennettu metronomi, sekä mahdollisuus integroida älylaitteenn audio- ja midi-applikaatiot osaksi soitinta Bluetooth-yhteydellä.
USB-väylä tietokoneen liittämiseksi kuuluu varusteluun sekin.

Go:piano 61:ssä on lisäksi oma sisäinen tallennin soiton taltioimista varten.

 

 

Molemmissa malleissa on oma sisäinen äänentoisto-järjestelmänsä, Go:piano 61:n tapauksessa vahvistintehoksi ilmoitetaan 2 x 2,5 wattia, Go:piano 88:n kohdalla 2 x 10 wattia. Myös kaiutinten koko on isommassa mallissa kookkaampi.
Go:pianot toimivat joko ulkoisella virtalähteellä tai kuudella paristoilla (D, LR6/R6 x 6).

Lisätiedot: Roland

 

11.03.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy