Rycote Stereo Cyclone vaimentaa puhurit myös stereo- ja surround-äänityksissä

Mikrofonien tuulisuojiin erikoistunut Rycote esitteli stereo- ja surround-mikityksille suunnitellun version Cyclone-mallistaan. Valmistajan mukaan rakenne soveltuu X/Y- ja M/S-parien ohessa myös kaksois-MS:lle ja stereo- ja Ambisonics-mikrofoneille.

Valmistaja kertoo, että Cyclonen ulkomitat on pidetty mahdollisimman kompakteina, ja lisäksi hyvin monet suositut stereo- tai surround-mikrofonien asetelmat mahtuvat jopa Small- tai Medium-kokoiseen Cyclone-raamiin. 

Sopivan kopan ja sen sisään asennettavan mikrofonien Connbox-ripustusrakenteen valintaa helpottaa Rycoten sivustolta löytyvä konfigurointi-sovelma, joka tarjoaa valmiit ratkaisut yli 30 eri mikrofonimallin ja yhdistelmän käyttöön. 

 

Connbox on eräänlainen koko rakenteen perusta, joka tarjoaa mallikohtaisesti eri mikrofoneille mitoitettujen ja tärinävaimennettujen ripustusten ohessa myös reititykset ja vedonpoistot kaapeleille.
Patentoitu kelluva ripustus ja Lyre-vaimennin suojaavat Rycoten mukaan mikrofonia tehokkaasti sekä mikrofonitelineen kautta kantautuvilta jyminöiltä että itse vaimennuskoppaankin mahdollisesti kohdistuvien täräysten vaikutuksilta.

Cyclonen suojakoppa koostuu kahdesta osasta, jotka on suunniteltu helposti toisiinsa liitettäväksi ja toisistaan irroitettaviksi myös kenttäoloissa.
Kopan sylinterimäinen muoto ja kehittyneet materiaalit vaimentavat valmistajan mukaan tuulen pyörteet tehokkaasti ja ilman, että kopan sisäpuolelle muodostuisi haitallisia heijastuksia, jotka värittäisivät ääntä.

Äärimmäisiin oloihin Rycote suosittelee Cyclone-kopan verhoamista tuuhealla Windjammer-turkilla, joka edelleen parantaa suojausta poikkeuksellisen kovienkin puuskien aikana.

Lisätiedot:
Mikrofonikauppa.fi 
Sennheiser Suomi

11.01.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy