Sakae Heritage – luksus-virveleitä Japanista

Image

Korgin nykyisin omistama Sakae julkisti hiljattain kaksi paria Japanissa valmistettavia custom-virvelirumpuja.


Heritage-nelikon kaikki virvelit ovat halkaisijaltaan 14 tuumaa, mutta syvyyksiä on kaksi: 5,5 tuumaa ja 6,5 tuumaa.
Kun runkomateriaalejakin on kaksi – pähkinäpuu sekä fosforipronssi – on kyseessä kahden veljesparin kokonaisuus.

Pähkinäpuisten SD1455WNJ- ja SD1465WNJ-mallien rungot valmistetaan laminoimalla seitsemän viilukerrosta, jolloin rungon seinämän vahvuudeksi tulee 7,2 millimetriä.

Image

 

Fosforipronssista  valmistettujen SDM1455PBJ- ja SDM1465PBJ-virveleiden rungot puolestaan ovat kolmen millimetrin vahvuisia keskiosastaan, mutta rungot on tuettu kasvattamalla seinämän paksuus kanttien läheisyydessä viiteen millimetriin.

Image

 

Myös kalvoja pitelevissä vanteissa on eroa.
Pähkinäpuiset Sakae Heritage -virvelit varustellaan teräsvantein, joissa reunimmainen viikkaus kääntyy sisäänpäin kohti kalvon keskustaa. Valmistajan mukaan näin saadaan tiukempi, vahvempi  ja kontrolloidumpi soundi.
Metallirunkoisten SDM1455PBJ- ja SDM1465PBJ-mallien vanteet taas on taivutettu kääntymään ulospäin, jolloin Sakaen luonnehdinnan mukaan soundista tulee avoimempi ja ylä-ääneksiltään rehevämpi.

Valetut virityspesät kuuluvat molempien Heritage-mallien varusteluun.

Image

 

Samoin virvelimaton täsmälliseksi ja helposti säädettäväksi kehuttu kiristysmekanismi on runkomateriaalista riippumatta sama.

Image

 


Itse matoissa on sen sijaan eroa.

Pähkinäpuiset SD1455WNJ- ja SD1465WNJ ovat saaneet matkaansa 20 jousen levyisen maton, jossa jousiston materiaalina on erittäin korkean hiilipitoisuuden omaava teräs. Jouset on myös asemoitu tavanomaista tiheämmäksi matoksi, jonka kerrotaan tuottavan nopean ja terävän vasteen iskuihin.

SDM1455PBJ ja SDM1465PBJ puolestaan on varustettu Sakaen mielestä fosforipronssirunkojen kanssa ihanteellisemmin natsaavilla 36-jousen matoilla, joiden kerrotaan tuottavan nopeamman, terävämmän ja vahvemmin lyöntivoimakkuuteen vastaavan soundin. Tämänkin maton jousisto on valmistettu korkean hiilipitoisuuden teräksestä.

Lisätiedot: EM Nordic