Nayteikkuna

Samson Satellite – USB/iOS-mikrofoni kuulokeliitännällä

Erityisesti puheohjelmien, mutta myös pelikäyttöön ja pienimuotoiseen musiikkituotantoon soveltuva Satellite sopii käyttöön Mac- ja pc-tietokoneiden kanssa, sekä lisäksi suoraan iOS-mobiileille.

 

Satellite muuntuu yhden puhujan juontomikistä tarvittaessa myös haastattelukäyttöön, sillä kaksikalvoisen elektreettikapselin suuntakuviota voi vaihtaa mikrofonin runkoon asennetulla kytkimellä. Valittavana on perushertan sijaan myös kahdeksikko ja pallokuvio.
Halkaisijaltaan kapseli on 16 millimetriä.

 

 

Taajuusvastetta Samson kuvailee tasaiseksi ja miellyttäväksi, toistoalueeksi ilmoitetaan 20 – 20 000 Hz.
Satelliten maksimiäänenpaineen kestoksi kerrotaan 135 dB (200 Hz:n taajuudella).

Satellite liitetään tietokoneeseen (Mac tai pc) tai iOS-laitteeseen (iPhone tai iPad) suoraan USB-kaapelilla. Mikrofonin mukana toimitetaan USB/Lightning, sekä USB/USB Micro -kaapelit.
Mikrofoniin integroidut A/D- ja D/A-muuntimet ovat 24-bittisiä ja ylin mahdollinen näytetaajuus on 96 kHz.
Mikrofonin rungossa on USB-liitännän lisäksi myös 3,5 mm:n stereojakki kuulokekuuntelua varten ja äänitettävän signaalin saa ohjattua monitorointiin suoraan mikrofonin sisällä, ilman että signaali kiertää tallennuslaitteen/ohjelman kautta.
Kuulokeliitännän nimellinen impedanssi on 32 ohmia.

Kuulokekuuntelun voimakkuudelle on oma säätimensä sekä on/off-kytkimensä, ja lisäksi mikrofonin rungossa on kytkimet suuntakuvion vaihtoon ja ääniyhteyden mykistämiseen.
Kolmivärinen monitoimiledi ilmaisee signaalivoimakkuuden ohessa myös käyttövirran päälläolosta ja kytkintoimintojen tilasta.

Samson Satelliten runko on alumiinia ja kapselia suojaa teräslangasta punottu verkko.
Mikrofonin pituus on 218 millimetriä, rungon paksuus 45 millimetriä. Painoa Satellitella on 340 grammaa.

Lisätiedot: EM Nordic

07.08.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy