Schecter SLS Elite – kuudella tai seitsemällä kielellä

Schecter esittelee tammikuun NAMM-messuilla laajan joukon uusia kitaroita. Hintahaitarin yläpäästä löytyy SLS Elite -mallisto, joka koostuu kuusikielisistä C1- ja seitsenkielisistä C7-malleista. Näiden kitaroiden runko on valmistettu suosaarnista, minkä ohella niissä on loimuvaahterasta tehty kaareva kansi.

 

Otelaudan materiaali on kussakin soittimessa eebenpuuta, ja kaulan profiiliksi ilmoitetaan ”ultraohut C”.

Schecter C1 SLS Elite -malleissa kielten soiva pituus on 648 millimetriä, ja C7-malleissa puolestaan 673 millimetriä.

 


Poikkeuksen tekee fanned fret -rakennustapaa edustava C7 Multiscale, jossa skaalanpituus vaihtelee ykköskielen 648 millimetristä aina kuudennen kielen 685,8 milliin.

 


Kaulan kiinnitys on toteutettu liimaliitoksella, ja soivuuden maksimoimiseksi kaulapuu kulkee rungon läpi. Soittajan ulottuvuus ylimpiin nauhaväleihin puolestaan on varmistettu Ultra Acces -muotoilun avulla.

Muuten Schecter SLS Elite -kitarat eroavat elektroniikan sekä talla/satula-ratkaisujen kautta. C1-, C7- sekä C7 Multiscale -mallit on varustettu Hipshot Hardtail -tallalla, josta kielet kulkevat läpi rungon.

 

Aktiiviset humbucker-mikrofonit ovat Fishmanin Fluence Modern -mallistoa: kaula-asemasta löytyy alnico-malli, kun taas tallan puolella on voimakkaisiin soundeihin sopiva keraaminen versio. Volumea ja sävyä säädetään omista push/pull-säätimistä, joiden lisäksi mikrofoneja varten on kolmiasentoinen valitsin.

 

Schecter C1- ja C7- FR SLS Elite -malleihin on asennettu kelluva Floyd Rose 1500 -sarjan talla ja lukittava satula. Niissä on myös Fishman Fluence Modern -mikrofonit.

 

Poikkeuksen tekee kuitenkin Schecter C1 FR S SLS Elite -malli, jossa kaulamikrofoni on mallia Sustainiac. Se tarjoaa nimensä mukaisesti äärimmäisen pitkän soivuuden.
Lisäksi Sustainiac tuo kitaraan enemmän sointivariaatioita, joihin pääsee käsiksi kahden kytkimen avulla. Ensimmäisellä Sustaniac-mikrofoni voidaan kytkeä päälle tai pois. Toinen puolestaan on kolmiasentoinen kytkin, ja se tarjoaa Sustainiac Mode -toiminnon, jossa valittavissa ovat Fundamental-, Mix- ja Harmonic-moodit.

Lisätiedot: Soundtools

03.01.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy