Nayteikkuna

Sire Marcus Miller V5 – edullisempi J-basso neli- ja viisikielisenä

Pääasiassa hintatietoisille bassoja valmistava Sire on tuottanut viime vuosina useita bassomalleja, jotka kantavat Marcus Millerin nimeä. Uutuuksiin kuuluu V5, joka perustuu perinteiseen Jazz-basson muotokieleen.

 

Leppärungolla varustettu Sire Marcus Miller V5 tarjoaa valmistajan mukaan autenttisen retrosoundin. Tähän kerrotaan olevan osansa sillä, että satiinilakattu ja luusatulalla varustettu yksiosainen vaahterakaula on paahdettu, minkä luvataan vaikuttavan yhtä lailla sointiin kuin ulkonäköönkin.

 

 

Sire Marcus Miller V5:n soittotuntumaa parantaa puolestaan otelaudan reunojen pyöristys. Kielten soiva pituus (”skaalanpituus/mensuuri”) on perinteinen 34 tuumaa, Medium-tyypin nauhoja on 20, ja otelaudan radius 9,5 tuumaa.
Kaulan kiinnitys runkoon on tehty neljällä pultilla, ja virityskoneistot ovat mallia avoimet.

Sire Marcus Miller V5 -bassoon on asennettu vintage-tyylin talla sekä passiivielektroniikka. Mikrofoneina ovat Marcus Vintage-J Revolution -setti. Niissä on ´70-lukulainen mitoitus ja käämilankana Plain Enamel.
Kummallekin mikille on oma voimakkuussäädin, kun taas sävysäädin on yhteinen.

Sire Marcus Miller V5 on saatavilla väreissä Natural ja Tobacco Sunburst. Soitinta myydään myös viisikielisenä. Nelikielisen mallin suositushinta on 444 euroa, ja viisikieliselle hintaa kertyy 511 euroa.

Lisätiedot: Soundtools

20.10.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy