Softube Tape – nauhaemulaatiota kolmella reseptillä

Softuben Tape on kolmen erilaisen nauhurin toimintaa ja audiovaikutuksia jäljittelevä efekti-plugi, joka toimii AAX-, AU- ja VST-formaateissa.

Valmistaja lupaa, että plugi kuormittaa tietokoneen suoritinta vain kohtuullisesti, eikä edullisen hintansa ansiosta kaada myöskään studion finanssipuolta kumoon.

Softuben tiedotteessa kerrotaan, että tavoitteena oli koodata efekti, joka vie nauhaemulaation uudelle tasolle ja tarjoaa totuttua enemmän valinnanvaraa.
Kolmesta jäljitellystä nauhurista ensimmäinen (Type A) on sveitsiläinen hi-end-tallennin, jonka arvostus perustuu sen täsmällisyyteen ja lineaarisuuteen.
Type B:n mallina on ollut sitten taas huomattavasti reippaammin ääntä värittävä ja valmistajan mukaan kermaisaa pehmeyttä tuova klassikko, kun taas Type C:n esikuvana on brittiläinen vintage-nauhuri.

 

Liikkeelle pääsee Softuben mukaan yksinkertaisimmillaan valitsemalla sopivan emulaatiotyypin ja säätämällä sitten värityksen määrää Amount-säätimellä. Jos kokeilunhalua löytyy, voi jatkaa yksityiskohtaisemmilla säädöillä.

Nauhanopeuden säätö tarjoaa myös realimaailmalle tuntemattomattomia vaihtoehtoja, mutta sen ohessa voi säätää esimerkiksi nauhan kulkunopeuden vakautta, raitojen läpikuulumista, sekä muokatun ja alkuperäisen signaalin keskinäistä suhdetta. Diskanttien määrälle on oma, korostukseen asti riittävä trimminsä

Mikäli omat säädöt eivät vakuuta, voi avuksi ottaa Softuben tarjoamat valmiit asetuskokonaisuudet, joita sille ovat laatineet äänittäjägurut Joe Chiccarelli (Beck, Strokes, U2) ja Howard Willing (Kris Kristofferson, Sheryl Crow, Smashing Pumpkins).

Presonus One -käyttäjiä hellitään vielä lisäominaisuudella, Tape Multitrack -toiminnolla, jossa voi säätää mm. virtuaalisen moniraiturin yksittäisten raitojen läpikuulumista. 

Softube Tape toimii missä tahansa DAW-ohjelmassa, jossa voi käyttää AAX-, AU-, tai VST-formaatin plugeja.

 

Lisätiedot: Soundtools

02.08.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy