Soldano SLO-30 – Super Lead Overdrive, mutta pienemmällä teholla

Michael Soldanon 100-wattinen SLO-100 -nuppi (Super Lead Overdrive) saavutti ´80-luvun lopulla klassikon aseman high gain -soundillaan. Sen käyttäjistä kaikkein tunnetuimpia tuohon aikaan olivatkin Eric Clapton ja Mark Knopfler.


Soldano SLO-30 on valmistajan uusi nuppi, jonka todetaan olevan optimoitu tämän päivän studio- ja keikkatilanteisiin.
30-wattinen täysputkinuppi on varustettu SLO-100 -nupeista tutuilla Normal- ja Overdrive-kanavilla, joiden vaihto onnistuu joko etupaneelin kytkimellä tai sitten jalkakytkimellä.
Etuasteessa on viisi 12AX7-putkea, kun taas pääteasteesta löytyy kaksi 5881 / 6L6 -pentodiputkea.
Soldano SLO-30 on varustettu myös Normal-kanavaan vaikuttavilla bright- ja clean/crunch-kytkimillä. Lisäksi molemmille kanaville on itsenäiset gain- ja master volume -säätimet.

 

 

Soldano SLO-30:n äänenmuokkaus onnistuu perinteisellä kolmen kaistan ekvalisaattorilla (treble, middle, bass).
Niiden ohella soundiin voi vaikuttaa kahdella säädöllä, jotka vaikuttavat pääteasteen ylätaajuuksiin (presence) ja alakertaan (depth).
Viimeksi mainitun kerrotaan olleen suosittu ”modi” Soldano SLO-100 -vahvistimessa, mutta nyt se löytyy suoraan tehtaalla asennettuna.

 


Valmistajan tiedotteessa todetaan, että Soldano SLO-30 tarjoaa erinomaisen signaali-kohinasuhteen vaikuttamatta vahvistimen soundiin. Lisäksi ”erittäin transparentin” putkibufferoidun efektisilmukan (send, return) luvataan ottavan hyvin vastaan niin vintage-pedaalit kuin tehokkaat räkkiefektit.
Soldano SLO-30:n varustukseen kuuluvat myös tasosäädöllä varustettu linjalähtö sekä kaksi kaiutinlähtöä kolmiportaisella impedanssivalitsimella (4-16 ohmia).

Lisätiedot: Soldano
 

09.07.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy