Sound Devices valmistaa nyt myös maskeja

Ammattituotantoihin tarkoitettujen kenttätallentimien ja -miksereiden valmistajana tunnettu Sound Devices havahtui korona-epidemian aiheuttamiin ongelmiin ja päätti olla osa sen ratkaisua.
Uusin tuote ei ole audiolaite, vaan terveydenhuollossa tai muuten tartunta-alttiissa tilanteissa työskenteleville soveltuva kasvosuojain.

 

Tiedotteen mukaan Sound Devices ryhtyi aluksi auttamaan oman osavaltionsa Wisconsinin tukalaa tilannetta, kun tieto sairaaloiden suojavarusteiden puutteesta tuli julki.

Toiminta oli nopeaa: yrityksen suunnitteluosasto piti neuvoa Wisconsinin yliopiston ja terveydenhuollon edustajiin, ja 32 tunnin kuluttua ideasta ensimmäiset maskit olivat valmiina. Siihen mennessä oli saatu selvitettyä sopiva suojaimen rakenne ja siihen tarvittavat komponentit, sekä se miten maskeja voidaan valmistaa tuotantolinjoilla, joilla normaalisti tehdään vallan muuta.

Korona-epidemian aikana erilaisten raaka-aineiden saatavuus on kuitenkin kärsinyt häiriöistä ja niinpä Sound Devices joutui sekin keräämään tarveaineita mahdollisimman monesta lähteestä:
– Muutama työntekijämme ajoi ihan kirjaimellisesti pitkin poikin Wisconsinia ostamassa pannaksi sopivaa kuminauhaa kaikista mahdollisista myymälöistä, kertoo yrityksen perustaja-osakas Matt Anderson.

Ensimmäisellä viikolla tuotantomäärä kipusi 5000 maskiin päivässä, mutta Sound Devices arvioi jo tuolloin, että määrää pystytään nostamaan, kunhan tietyt työvaiheet saadaan muutettua koneellisiksi.
Alkuun valmiita suojaimia toimitettiin oman osavaltion sairaaloille, joille ne myytiin raaka-aineiden hinnalla.
Sittemmin tuotannon voluumia on pystytty nostamaan niin merkittävästi, että suojaimia on tuotu esimerkiksi myös Suomeen asti, jossa niiden jakelusta huolehtii Sound Devicesin maahantuoja, Noretron Broadcast.

Pisaratartuntoja estävä maski on rakenteeltaan yksinkertainen ja tarkoitettu kertakäyttöiseksi. Lisäksi rakenne on ns. open source -periaatteen mukaisesti avoin kenelle tahansa ja siihen voi tutustua tämän linkin kautta

 

Kirkas visiiri valmistetaan ohuesta polyesteri-kalvosta, johon elastinen panta sekä otsaa suojaava pehmuste kiinnitetään. Käyttötilanteessa puetaan kasvomaskin lisäksi erillinen ja erikseen hankittava hengityssuojain normaalin tapaan.    

Lisätiedot: Noretron Broadcast

13.05.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy