Steinberg Cubase 12 – tutun audiosekvensserin tuorein päivitys

Image

Steinberg julkasi tutun Cubase MIDI- ja audiosekvensseri-ohjelmistosarjansa järjestyksessään 12. kehitysversion. Uutuuden myötä kaikki tuoteperheen edustajat aina Pro-sarjasta aloittelijoiden Elementsiin saavat tukun uusia ominaisuuksia ja työskentelyn virtaviivaistamiseen vaikuttavia parannuksia.

 

Päivitykset tekevät musiikin säveltämisestä, tallentamisesta ja miksaamisesta entistä luovempaa. Muutokset ja lisäykset kattavat ominaisuuksia aina parannellusta MIDI Remote -integraatiosta ja viritellyistä muokkaustyökaluista paranneltuihin audio-MIDI -sovelluksiin sekä uusiin efekteihin.

 

Image

Cubase 12 tunnistaa nyt MIDI-kontrollerit automaattisesti ja lisää vaihtoehtoja ulkoisten laitteiden kartoittamiseen.
Chord Track -työkalulla onnistuu muun muassa sointujen tunnistaminen audiosta MIDI:ksi.


Lisäksi Cubase Pro ja Cubase Artist on varustettu Scale Assistant -ominaisuudella helpottamaan sävelkorkeuden korjauksia ja ajoituksia.

Image

Tarjolla on myös kokonaan uusi edistynyt modulaatiomultiefekti FX Modulator sekä uusi Yamahan studiolla Los Angelesissa äänitetty Verve-pianoinstrumentti.

Cubase Pro 12:sta on lisätty myös joustava Raiser Limiter -kompressori dynamiikan hallintaan. Pro- ja Artist-versioissa AudioWarp- sekä Free Warp -työkalut, joilla aikavirheitä voidaan korjata usealla raidalla samanaikaisesti.

Kaikissa Cubase 12 -versioissa hyödynnetään myös volume-automaatiota, joka ei enää riipu määritellystä buffer size -puskurista.

Lisäksi Cubase 12:sta on lisätty Dolby Atmos -tuki sekä useita ominaisuuksia, jotka on nähty aiemmin vain Nuendossa. Steinberg Cubase 12 on varustettu natiivilla Apple Silicon -tuella ja sisältää myös uuden Steinberg Licensing -järjestelmän, joka vapauttaa käyttäjän Steinbergin USB-lisenssiavaimen käytöstä.

Valmistajan esittelyvideo:

Lisätiedot: Steinberg