Nayteikkuna

Steinberg SpectraLayers Pro 8 – visuaalisen äänenmuokkauksen edelläkävijää uudistettiin

Steinbergin SpectraLayers on digitaalinen äänenmuokkausohjelmistopaketti, joka on suunniteltu äänen taajuuksien muokkaamiseen niin ammatti- kuin harrastekäyttössäkin.

 

SpectraLayers Pro 8 on paketin tuorein kehitysversio, joka sisältää uusia ominaisuuksia aina automaattisista, tekoälyn avittamista prosesseista päivitettyihin työkaluihin sekä työskentelyn jouhevuuteen tähtääviin parannuksiin.

SpectraLayersin erikoisuus on sen tavassa näyttää soundit visuaalisina objekteina. Sen toiminta hyödyntää kuvankäsittelyohjelmistoista tuttuja layer-kerrostuksia, joiden avulla uutta materiaalia luodaan tai siirretään kerroksina alkuperäisen pohjan “päälle” – mutta kuvien sijaan äänimuodossa. Ohjelmistoa voidaan käyttää niin musiikin tuotannosssa, jälkitöissä, äänisuunnitelussa kuin audion entisöinnissäkin.

SpectraLayers 8 on varustettu kehittyneellä tekoälyllä, jonka ohjauksessa toimiva De-bleed-toiminto auttaa muun muassa vähentämään rumpujen ja muiden eristettyjen instrumenttien vuotoa muille kanaville. Reverb Reduction puolestaa tunnistaa ja vaimentaa huoneen resonansseja automaattisesti puhtaamman ja tarkemman kaiun aikaansaamiseksi.

Äänimaailman yhdenmukaistamiseksi SpectraLayers 8 on varustettu eq- ja ambience match -toiminnoilla. Eq Matchilla käyttäjä voi tehdä valinnan spektigrafiikkanäkymässä ja käyttää samaa profiilia kaikissa layer-kerrostuksissa. Ambience Matchilla käyttäjä voi määritellä huoneen äänensävyn tai spektogrammin taustatekstuurit ja käyttää luotua profiilia projektin eri osissa, jolloin alkuperäiset ympäristön äänet voidaan liittää mihin tahansa äänitteeseen.

Voice Denoiser -toiminto tunnistaa ja eristää ihmisäänen muusta taustasta. Sen kaksi algoritmia kattavat koko skaalan puheesta lauluun ja se toimii erinomaisena apuna esimerkiksi podcast- ja litterointikäytössä.

Kanavan sisäinen copy/paste-toiminto on uusi ominaisuus, joka on erityisen hyödyllinen äänten korjauksessa ja entisöinnissä sekä äänisuunnittelussa, jolla yhden kanavan sisältöä voidaan korjata toiselta kanavalta napatulla materiaalilla.

SpectraLayers Pro 8:n näytteenottotaajuus on myös päivitetty 384 kHz:iin ja se sisältää myös parannuksia ARA 2 -integraatioon, mahdollistaen muun muassa useamman SpectraLayers-projektin pyörittämisen kerrallaan DAW:issa.

Valmistajan video:

Lisätiedot: Steinberg

28.07.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy