Nayteikkuna

Steinberg UR24C – interfacen liitäntänä USB-C

Steinberg UR24C:n merkittävät tunnusluvut ovat 32-bittinen prosessointi ja 192 kHz:n näytetaajuus. Tulokanavia on kaksi, lähtöjä neljä.


UR24C toimii sekä Mac- että Windows-alustoilla, eikä se vierasta iPadiakaan. Audioyhteyden lisäksi laite huolehtii myös midi-viestinnästä kahteen suuntaan, joten ulkoisen syntikka-arsenaalin tai rumpukoneiston saa senkin kyytiin.

 

 

Oma sisäinen DSP-prosessori puolestaan huolehtii efekteistä äänityksen aikana ja monitoroinnin luvataan olevan latenssitonta.
Mukana toimitettavaan ohjelmistopakettiin kuuluvat REV-X-kaikuohjelma, Channel Strip -kanavalohko sekä Guitar Amp Classics -kokoelma kitarasoundien maustamiseen.
Monitoroinin säädöt sekä efektointi hoidetaan dspMixFx-mikseriapplikaatiolla, jonka lisäksi paketissa tulevat myös Cubase AI -ohjelmisto tietokoneelle sekä Cubasis LE iOS-tabletille.

Tulokanavien liittimet ovat XLR-komboja ja sähköinen sovitus käy niin mikrofoneille kuin linjasignaaleillekin. Luonnollisestikin nämä A-luokan kytkennällä toimivat D-Pre-mikrofonivahvistimet on varustettu phantom-syötöin.
Ykköskanavan saa kytkimellä valjastettua vaihtoehtoisesti myös instrumenttikäyttöön, joten kitaran ja basson linjasoitto käy ilman erillistä di-boksia tai ulkoista etuastetta.

UR24C:n erikoisuutena Steinberg mainitsee mahdollisuuden valita jompi kumpi kahdesta erilaisesta kuulokkeiden monitorointitavasta.
Valittavina ovat musiikkituotantoon soveltuva DAW, jossa monitorointiin reititetään automaattisesti analogiset tulokanavat 1/2, sekä tietokoneelta tai tabletilta saapuva audio.
DJ-valinnassa puolestaan päälähtöjen summa ohjataan monona kuulokkeiden oikeaan luuriin, kun taas vasempaan ohjataan monofoninen cue-syöttö.

Lisätiedot: Steinberg

04.05.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy