Nayteikkuna

Strymon Compadre – VCA-kompressori sekä buusteri

Strymon on julkaissut analogiseen kytkentään perustuvan Compadre-pedaalikompressorin, joka on varustettu myös boost-toiminnolla. Pedaalin molemmille toiminnoille on oma jalkakytkin. Kompression osalta pedaali perustuu jänniteohjatun vahvistimen (VCA) käytöön.

 

Strymon Compadre tarjoaa kaksi erilaista kompressiotyyppiä.
Studio-vaihtoehto tuottaa valmistajan mukaan räkkikompressoreista tutun pehmeän kompression, kun taas Squeeze on paikallaan silloin kun halutaan vanhoista pedaaleista tuttu ”liiskaava” kompressoituminen.

 

 

Kompression määrää annostellaan Compression-säätimellä, jolloin myötäpäivään säätäessä kynnysarvo madaltuu ja kompressio lisääntyy. Kun tämä säädin on asetettu täysin vastapäivään, ei kompressiota ole signaalissa lainkaan.
Compadren Level-hanikalla säädetään pedaalin lähtövoimakkuus (-6 - +6 desibeliä) silloin, kun kompressori on päällä.
Rinnakkaiskompressiokin onnistuu, sillä Dry-säädöllä voidaan vielä annostella kompression sekaan kuivaa signaalia.

Strymon Compadre on varustettu Boost-piirillä, joka sijoittuu kytkennässä kompressorin jälkeen.
Pedaalin päätypaneelista voidaan valita käyttöön joko puhdas boost-tyyppi (Clean), jolloin soundiin ei tule juurikaan klippausta, tai pehmeästi klippaavan säröpedaalin kaltainen buustaus (Dirty).
Strymon Compadren Boost-säätimellä määritellään volume-noston voimakkuus, mutta lisäksi käytössä on kolmiasentoinen Boost EQ -kytkin, jolla valitaan taajuusmuokkaus.
Treble-vaihtoehdossa on valmistajan mukaan tiukempi alakerta, sillä siinä korostuvat keskialue ja ylätaajuudet.
Mid puolestaa korostaa keskialuetta, joten sävy on paksumpi.
Flat-vaihtoehto puolestaan tarjoaa täyden taajuuskaistan.

Strymon Compadren tuloliitännässä on erillisillä transistoreilla (”discrete”) toteutettu ”Class A” eli A-tyypin toiminperiaatteella toteutettu JFet-esivahvistin. Lähtöjä pedaalissa on niin ikään yksi kappale.

 


Volumpedaalille tarkoitetussa TRS-liitännässä on myös jänniteohjattu vahvistin (VCA), jonka luvataan parantavan niiden toimintaa.
Lisäksi tarjotaan liitäntä valmistajan Mini- ja MultiSwitch -vaihtajille sekä MIDI-ohjaimille.

Strymon Compadre toimii mukana toimitettavalla yhdeksän voltin verkkolaitteella. Lisäksi valittavissa on bufferodun ohituskytkennän sijasta myös True Bypass -vaihtoehto.

 

Lisätiedot: Custom Sounds

30.06.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy