Subspace Intergalactic Driver – nyt ei särö vie alakertaa

Subspace Intergalactic Driver on basisteille ja kitaristeille suunniteltu säröpedaali, jonka toistoalueen todetaan olevan äärimmäisen tasainen. Valmistajan mukaan tämä ratkaiseen perinteisen pulman, säröytettäessä helposti katoavat alataajuudet.


Hamstead Soundworksin Subspace Intergalactic Driver perustuu valmistajan Odyssey-särön analogiseen kytkentään ja se taipuu valmistajan mukaan niin overdrive-, distortion- kuin fuzz-soundiinkin – unohtamatta käyttöä puhtaana boosterina.

SID-pedaalissa on Parallel-toiminto, joka jakaa tulevan signaalin bufferilla, ja mahdollistaa puhtaan signaalin kuljetuksen rinnakkain säröpiirin kanssa ilman vaiheongelmia. Näin ollen alkuperäinen puhdas signaali ja sen luonne saadaan säilytettyä, sitä voidaan buustata sekä sekoittaa erilaisten säröoptioiden kanssa ilman alataajuuksien häviämistä.
Suhdetta säröön kontrolloidaan Subspace Intergalactic Driverin Parallel-säädöllä. Sen keskikohdassa puhdas signaali on samalla tasolla kuin se pedaaliin tulee ja siitä myötäpäivään kyse on buustauksesta.

Subspace Intergalactic Driverin säröytymistä hallitaan Gain-säätimellä, jonka parina on säröpiirin ylätaajuuksiin vaikuttava Tone-säätö.
Ekvalisaattori koostuu kahdesta säätimestä: Middle sekä Treble, joilla molemmilla voi leikata/korostaa kyseistä kaistaa +/-18 desibelin verran.

Subspace Intergalactic Driverin monipuolisuus saadaan esiin kolmen vipukytkimen kautta, joissa kussakin on kolme vaihtoehtoa.

C1-C2-C3-kytkimellä saadaan esiin eri klippauspiirit: symmetrinen (C1), epäsymmetrinen (C2) sekä kahden klippauspiirin yhdistelmä (C3), jolla luvataan saatavan luonteva ja vahvistinmainen särö.

Subspace Intergalactic Driverin PR-EQ-PO-kytkimellä voidaan asettaa eq joko ennen säröpiiriä (PR) tai sen jälkeen (PO) tai ohittaa Tone- ja Drive-optiot, jolloin pedaali on Clean Boost -tilassa (EQ). Tällöin saadaan 20 desibeliä puhdasta boostia, jonka sävyä voidaan ekvalisaattorilla muokata.

Subspace Intergalactic Driverin kolmas kytkin vaikuttaa tulotason voimakkuuteen. X1-vaihtoehto pitää tason alkuperäisenä, kun taas X2 tuplaa sen ja tarjoaa hienovaraisen clean- tai drive-buustin. X5-vaihtoehto puolestaan viisinkertaistaa tulotason, ja tarjoaa joko massiivisen puhtaan buustauksen Clean Boost -moodissa tai paljon saturaatiota Drive-moodissa. 

Subspace Intergalactic Driver on varustettu aktiivielektroniikkaa ajatellen tulotason vaimennuskytkimellä (-10 desibeliä). Se on asetettu pedaalin päätyyn, kuten myös tulo- ja lähtöliitäntä.
Subspace toimii yhdeksän voltin verkkolaitteella (60 milliampeeria).
Pedaalissa on OptoKick-jalkakytkin, joka toimii äänettömästi.

Lisätiedot: Hamstead Soundworks

19.03.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy