Nayteikkuna

Supro Ozark Reissue 2019 – alkuperäistä, mutta parannuksin

Valkoinen Supro Ozark oli kertoman mukaan Jimi Hendrixin ensimmäinen kitara, ja muutenkin se oli varsin yleinen soitin 1950/60-luvun taitteessa. Nyt uusi Supron tehdas on tuonut takaisin tämänkin klassikon.

Supro Ozark Reissue 2019 -kitaraa valmistetaan rajoitettu painos, ja valmistajan mukaan se toistaa alkuperäissoittimen runkomuodon tarkasti mittoja myöten samoin kuin kielten soivan pituuden (25 tuumaa). Lisäksi Supro Ozark Reissuen kannessa toistetaan originaalimallin ”liituraita”-kuvio.

 

 

Valmistaja kuitenkin painottaa, että näiden tärkeiden ominaisuuksien ohella alkuperäisen Ozarkin soitettavuutta ja vireisyyttä on parannettu. Supro Ozark Reissuessa hienovireen säätäminen onnistuu nyt kunnolla kielikohtaisten tallapalojen ansiosta, ja muutenkin talla on kiinnitetty suoraan metalliseen säädinpaneeliin.
Kielet kulkevat läpi rungon, joten soivuuden luvataan olevan alkuperäismallin tasolla.

Supro Ozark Reissuessa on mahonkirunko, johon kaula on kiinnitetty liimaliitoksella 14. nauhan kohdalta. Tämän kerrotaan säilyttävän alkuperäismallin tasapainon.
Otelaudan materiaali on nykyään niin yleinen ruusupuun korvaaja pau ferro.

Supro Ozark Reissue on varustettu Lace Musicin Alumitone-mikrofonilla, jonka luvataan toistavan originaalissa olleen Valcon lap steel -mikrofonin voimakkaan soinnin. Tuossa kuuluisassa mikissä kielet kuitenkin kulkivat mikrofonikuoren läpi. Nyt konsepti on tätä päivää, minkä luvataan helpottavan soittamista huomattavasti.

Supro Ozark Reissue -yksilöt numeroidaan käsin, ja mukana toimitetaan aitoustodistus sekä Supro Deluxe -keikkapussi.

Lisätiedot: Soundtools

29.08.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy