Taylor AD27e Flametop - maanläheinen

Image

Taylorin tämän vuoden uutuskitaroihin kuuluu AD27e Flametop, jonka kaikukoppa on valmistettu kokopuisesta vaahterasta aina kantta myöten.

 

Taylorin tiedotteen mukaan tähän ratkaisuun päädyttiin koronaepidemian aiheuttaman samanaikaisen kysyntäpiikin ja materiaalipulan myötä. Taylorin nykyään käyttämä V-Class -rimoitus puolestaan mahdollisti sen, että vaahterakansi saatiin soimaan hyvin. Ratkaisua tukee tiedotteen mukaan myös se, että AD27e Flametopin soundista haluttiin artistikyselyn perusteella maanläheinen ja ylätaajuuksiltaan pehmeämmin soiva.

Image

Taylor AD27e Flametopin koppamuoto on Grand Pacific, joka on leveydeltän 16 tuumaa, pituudeltaan 19 tuumaa ja syvyydeltään 4 5/8 tuumaa. Yhdessä V-Class -rimoituksen kanssa se tuottaa valmistajan luonnehdinnan mukaan "kuuluvan, mutta selkeän" bassorekisterin.

Image

Taylor AD27e Flametopin kaula on mahonkia, otelauta eukalyptusta, ja kielten soiva pituus puolestaan on 25 1/2 tuumaa.
Satula ja tallan kielisilta ovat Tusq-materiaalia.


Image

 

Kitaran kaulassa ja kopassa on satiinilakkaus.

Taylor AD27e Flametop on kielitetty D’Addario´n Nickel Bronze (.012-.053) -setillä. Tämä on tietoinen valinta, sillä kyseisen kieliseoksen kerrotaan korostavan kitaran pehmeämpää sointia.

Taylor AD27e Flametopissa on Expression System 2 -elektroniikka, jossa on kolme tallan taakse sijoitettua pietsosensoria. Tämän luvataan tuovan keikkasoundiin lisää dynaamista aluetta ja parantavan perinteisen pietsomikin räikeää sointia.

 

Image

 

Säätimiä on kolme (volume, treble, bass), ja ne on sijoitettu kopan yläsivuun.

Taylor AD27e Flametop on toimitetaan Aerocase-laukun kanssa. Kitara on saatavilla Woodsmoke-viimeistelyllä.

 

Image

Lisätiedot: Taylor