Nayteikkuna

Taylor GT – kokopuinen akustinen pienehköllä kopalla

Taylor on esitellyt uuden GT -mallin akustisen kitaran. Kyseessä on kokopuinen soitin, jossa on hyödynnetty Builder´s Edition 324ce:n tapaan Kalifornian urbaaneilta alueilta turvallisuussyistä kaadettua saarnia.


Valmistajan mukaan tavoitteena on ollut luoda pienikoppainen akustinen, joka kulkisi helposti mukana, mutta olisi samalla laadukas ja valmistajan omalla mittapuulla edullinen instrumentti.

 

Taylor GT on saatavilla myös elektroakustisena GTe-mallina. Molemmat kitarat ovat elektroniikkaa lukuunottamatta rakenteeltaan samanlaiset. Niissä on Taylorin jumbo-mallista pienennetty Grand Theatre -kaikukoppa, kokopuisesta sitkakuusesta tehty kansi sekä saarnista (Shamel ash) valmistetut sivut ja pohja.
Taylor GT:n kaula on mahonkia ja otelauta eukalyptusta. Kielten soivaksi pituudeksi (”mensuuri/skaalanpituus”) valmistaja ilmoittaa 24-1/8 tuumaa.

Taylor GT -malleissa kantta tukee valmistajan V-Class -rimoituksesta inspiraation saanut epäsymmetrinen C-Class -rimoitus. Valmistaja kuvailee keskialueen soivan lämpimästi, bassonuottien yllättävän vahvasti ja ylätaajuuksien kirpeästi.

Taylor GTe -malliin on asennettu valmistajan omaa tuotantoa oleva pietsomikin ja etuvahvistimen yhdistelmä, Expression System® 2 (ES2).
Systeemissä on kolme pietsoelementtiä tallan taakse asetettuna, ja volume-, treble- ja bass-säädöt on sijoitettu koppan yläkylkeen, soittimen etuosaan.
Etuvahvistimen tarvitsemalle yhdeksän voltin paristolle on kotelo lähtöjakin alapuolella.

Taylor GT ja GTe toimitetaan Aerocase -laukun kera.
Hinnaltaan molemmat mallit asettuvat hieman 1500 euron paremmalle puolelle.

Taylorin Andy Powers ja Bob Taylor kertovat uudesta soittimesta videolla:

The Taylor GT™ | Podcast | w/ Andy Powers & Bob Taylor from Taylor Guitars on Vimeo.

Lisätiedot: Taylor
 

12.01.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy