Taylor T5z – sähkökitara, mutta myös akustinen

Taylor T5 on lähtökohdiltaan akustisen ja sähkökitaran piirteitä yhdistävä soitin. Tuoreempi sisarmalli T5z on kooltaan hieman pienempi, ja siten hiukkasen lähempänä solidbody-kitaraa. Lisäksi sen soitettavuutta kerrotaan rukatun hiukkasen enemmän sähkökitaristeja miellyttäväksi.

 

Taylor T5z on saatavilla kokopuisella kannella, joka vaihtelee mallien mukaan: Classic & Classic DLX (mahonki), Custom (koa), Standard (sitkakuusi) sekä T5z Pro Denim (vaahtera). Lisäksi Classic- ja Custom-mallit ovat saatavilla 12-kielisinä.

 

 

Taylor T5z -soittimien kaula on tehty sapelesta, ja kaulaliitos on toteutettu valmistajan tapaan pulttiliitoksella.
Kielten soivaksi pituudeksi ilmoitetaan 632 millimetriä, mikä tekee näistä malleista helpommin soitettavia.
Taylor T5z -kitarat on varustettu eebenpuisella otelaudalla, jonka 12 tuuman radius on enemmän sähkökitaristien mieleen verrattuna emomallin 15 tuumaan.
Lisäksi nauhatyyppi on nyt jumbo, mikä sekin on osaltaan mahdollistamassa nopeampaa soittotuntumaa.

Taylor T5z -kitaroissa on akustisen kitaran talla. Tallan kielisilta ja satula on luuta lukuunottamatta malleja T5z Classic ja Classic DLX,  joissa kielisilta on Micartaa ja satulan materiaali Tusq.

Taylor T5z on varustettu kolmella mikrofonilla. Ensinnäkin on  kopan sisälle sijoitettu akustinen sensori, joka mahdollistaa akustisen linjasoiton. Tämän lisäksi Taylor T5z -varustukseen kuuluu kaksi humbuckeria. Kaula-asemassa mikki on kätketty kannen alle, mutta talla-asemassa humbucker on näkyvillä.
Taylor T5z -kitaroihin on asennettu viisiasentoinen valintakytkin, joka sijaitsee kitaran kyljessä. Totutusti varustukseen kuuluvat myös sekä volume-, treble- ja bassosäätimet.

Taylor T5z Classic toimitetaan topatun kantopussin kanssa, muut mallit laukun kera.

Lisätiedot: Taylor Guitars
 

18.05.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy