T.C. Electronic Pipeline Tap Tremolo tuo surf-soundia kesään!

T.C. Electronic kertoo, että sen uutta Pipeline Tap Tremoloa on odotettu pitkään ja hartaasti. Samalla uutuus viimeistelee valmistajan TonePrint-avusteisten pedaalien sarjan.

T.C. Electronic Pipeline Tap Tremolo tarjoaa käyttäjälle monipuolisen kattauksen niin vintage-henkistä kuin modernista rockista tuttua tremolo-soundia. Pedaalin vipukytkimellä voi valita vanhoista amerikkalaisista vahvistimista tutun pehmeän aaltomuodon (vintage), tai sitten jyrkkää, kantikasta on-off-meininkiä (square).

Keskiasennossa vipukytkin aktivoi TonePrint-asetuksen, joka mahdollistaa valmiiden artistisoundien tuomisen pedaaliin. Niiden lataaminen tapahtuu äypuhelimesta (iPhone, Android) kitaran mikrofonin kautta. Ja jos kokeilunhalua riittää voi itse luoda TonePrint Editorilla omia variaatioita vaikkapa yhdistelemällä kahta aaltomuotoa. Tämän toiminnon mahdollistaa pedaalin usb-portti.

T.C. Electronic Pipeline Tap Tremolo tarjoaa tremolon käyttäjille tutut Speed- ja Depth-säätimet. Ensin mainitusta säädetään oskillaation nopeus, ja jälkimmäisellä taas se, kuinka syvälle tremolo haukkaa äänenvoimakkuuteen.
Volume-säätö puolestaan tarjoaa kuuden desibelin verran analogista tasonnostoa.

Pedaalin tap-toiminnolla taas voi käyttäjä asettaa sopivan tempon. Proseduuri on simppeli: painetaan pedaalin jalkakytkintä parin sekunnin ajan, kunnes merkkivalo muuttuu vihreäksi, ja sitten poljetaan haluttu tempo. Tempo häviää itsekseen, kun pedaalia ei hetkeen käytä.

Subdivision-valitsimella Pipeline-tremololle naputellun Tap tempo -ajan voi jakaa nuottiarvojen mukaisesti kuudella eri tavalla.
Lisäksi on Custom-vaihtoehto, jonka taakse voi sommitella TonePrint Editor -sovelluksella neljän tahdin ketjun eri aika-arvojen mukaan rytmittyvästä tremolosta.

T.C. Electronic Pipeline Tap Tremolo toimii yhdeksän voltin käyttöjännitteellä joko paristolla tai verkkolaitteella, ja sen virrankulutus on 100 milliampeeria.
Pedaalin ohituskytkentä on valittavissa true bypass- tai buffered bypass -tyyppiseksi.

Lisätiedot: Into-Luthman
 

15.06.2017
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy