TC Helicon MCA100 Mic Control – kytke efektimauste päälle suoraan mikrofonista

Nykymusiikissa lauluääntä käsitellään monin tavoin. TC Helicon on laulajille suunnattuihin efektilaitteisiin erikoistuneena valmistajana tuonut näitä keinoja osaksi live-tilanteita. Tällaisten efektimasiinoiden käyttö kuitenkin vaatii laulajalta yleensä samaa kuin soittajilta, eli pysyttelemistä sopivan matkan päässä niistä polkimista, joilla omaan soundiin voi mausteita annostella.

Toki TC Heliconin laitteiden etäohjaus on onnistunut Mic Control -ominaisuuden avulla, mutta tähän mennessä tämä ominaisuus on löytynyt ainoastaan valmistajan omista MP-75 – ja MP-76 -mikrofoneista.

TC Helicon MCA100 on adapteri, joka mahdollistaa tuo tämän Mic Control -ominaisuuden laulajan omaan suosikkimikkiin. Adapterin taataan toimivan kaikkien dynaamisten mikrofonien kanssa, ja sen kerrotaan olevan yhteensopiva valmistajan niiden tuotteiden kanssa, jotka tukevat Mic Control -tekniikkaa. Niihin kerrotaan lukeutuvan kaikki valmistajan nykyisen malliston efektimasiinat.

TC Helicon MCA100 on varustettu Mic Control -painikkeella, jolla laitteesta valittu efekti voidaan aktivoida laulamisen aikana. Operoimista hämärillä lavoilla helpottaa se, että painike erottuu myös pimeässä sinisen taustavalonsa avulla. Valmistaja myös painottaa, ettei TC Helicon MCA100 väritä mikrofonin omaa soundia mitenkään, eikä lisää siihen juurikaan painoa. Adapterin kerrotaan myös olevan valmistettu sitä silmällä pitäen, että se kestää tien päällä tulevat pikku kolhut.

TC Helicon MCA100 kiinnitetään mikrofonin ja piuhan väliin, tai vaihtoehtoisesti johdon ja jatkojohdon väliseen liitokseen. Valmistajan yksinkertaisemmissa pedaaleissa Mic Control -toiminto kytketään päälle omalla painikkeella, kun taas hienostuneemmissa TC Helicon -prosessoreissa on mahdollista alistaa jopa yksittäisiä toimintoja toiminnon piiriin. Osa laitteista saattaa vaatia firmware-päivityksen toimiakseen kunnolla adapterin kanssa. 

Lisätiedot: Into-Luthman

19.06.2018
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy