Nayteikkuna

Tracktion Abyss Synthesizer – soundien värikkääseen luontiin

Tracktion on julkaissut uuden, uniikin lähestymistavan niin soundien luontiin kuin musiikin tuottamiseenkin tarjoavan virtuaalisen Abyss-syntetisaattorin.


Tekoälyn kehityksen parissa pitkään työskennelleen matemaatikko-muusikko Peter V:n luoma syntetisaattori erottautuu kilpailijoistaan esittämällä äänensävyt väreinä. Siihen tuleekin valmistajan mukaan suhtautua virtuaalisena instrumenttina, joka “keskittyy taiteeseen numeroiden sijaan”.

Erityisesti ilmeikkäiden soundien ja tekstuurien luontiin suunniteltu syntetisaattori pääsee oikeuksiinsa MPE-kontrollerilla. Soundeista voidaan moduloida ja viritellä niin loputtomasti kehittyviä äänimattoja kuin yksityiskohtaisia ja sävykkäitä MPE-valmiita instrumenttejakin. Käytettävissä on yli kaksi tuhatta äänenväriä ja reilut 130 valmista patchia.

Jokaista äänenväriä voidaan modifioida spektraaliprosessoinnilla. Noise-parametrit lisäävät valittuun väriin varta vasten viritettyä “musikaalista kohinaa”.
Syntetisaattori on varustettu kahdella ADSR:llä ja 3 LFO:lla, joista kahta voidaan käyttää myös askelsekvensserinä. Lisäksi soittimesta löytyy virtuaalinen analogifiltteri resonance-säätöineen.

Käytettävissä on myös neljä efektiä: shimmer, viive, kaiku ja phaser.
Uniikki stereomuokkain puolestaan mahdollistaa miltei kaikkien parametrien painottamisen eri tavoin vasemmalle ja oikealle kanavalle.

Tracktion Abyss Synthesizer on saatavilla AU/VST3-formaateissa Macille ja Windowsille.

Valmistajan video:

Lisätiedot: Tracktion

11.08.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy