Nayteikkuna

Universal Audio Apollo Solo – oman työhuoneen äänikortti

Kaksi kanavaa sisään ja kaksi ulos, kuuntelu kuulokkeilla tai kaiuttimilla, siinä raamit UA:n pienimmälle Apollo-sarjan interfacelle.


Universal Audio valmistaa Apollo Soloa kahtena eri versiona. Ensimmäisessä on uusien Mac-tietokoneiden tai PC-koneiden kanssa käytettäväksi tarkoitettu Thunderbolt 3 -liitäntä, kun taas perus USB 3 -väyläinen malli on tarkoitettu Windows 10 -käyttöjärjestelmän pariksi.
USB-versios tarvitsee ulkoisen virtalähteen, Thunderbolt pelaa suoraan tietokoneelta saamansa sähkön turvin.

Kummankin mallin A/D- ja D/A-muuntimet ovat 24-bittisiä ja tukevat enimmillään 192 kHz:n näytetaajuutta.

 


Apollo Solo -malien audioliitännät ovat yhteneväiset.
Takalaidan XLR-kombot on tarkoitettu mikrofoni- tai linjasignaaleille ja kytkennältään ne ovat balansoituja. Suora jakkiliitäntä kitaralle on puolestaan sijoitettu rasian etulaitaan.

Takalaidan puolella ovat myös monitorisyötöiksi tarkoitettu linjatason analogilähdöt, jakki kuulokkeille on etulaidan puolella.

 

 

Apollo Solon mukana aukeaa mahdollisuus käyttää UA:n laajaa Unison-pluginefektien ja etuvahvistinmallinnosten valikoimaa jo äänitysvaiheessa, ja valmistaja lupaa käytännössä latenssittoman efektoinnin tallennettavalle signaalille.


Miksauksen ja aiemmin jo tallennettujen raitojen maustamiseen on erikseen oma valtava insertti- ja aux-tyyppiseen käyttöön sopiva plugi-valikoimansa.

Apollo Solon Thunderbolt -versio tukee myös UA:n tuoretta Luna-audio/midi-sekvensseriohjelmaa (lue kattava raportti Luna-ohjelmasta Riffin printtinumerosta 4/2020).


Lisätiedot: MSonic

05.10.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy