Uusia symbaaleita Paisteen Signature-, Signature Traditionals- sekä Giant Beat -sarjoihin.

Kolmen eri symbaalisarjan uudet mallit laajentavat valikoimaa Paisteen omasta pitkästä historiasta ammentavilla lautasilla. 

 


Paiste Signature -mallistoa kehitettäessä luotu erityinen pronssiseos tuottaa soinnin, jonka uskollisiin ystäviin mm. Iron Maidenin Nicko McBrain on kuulunut symbaaleiden  lanseerausvuodesta 1989 lähtien. Esimerkiksi fast crash -mallista juontuva, matala- profiilinen, nopeasti syttyvä ja pitkään soiva prototyyppi kuului vuosia hänen vakiosettiinsä.
Tuon symbaalin pohjalta kehitetyt, painoltaan hieman raskaammat 18- ja 20-tuumaiset Fast Medium -mallit tarjoavat valmistajan mukaan nyt samat sointimääreet ja vahvan luonteen äänekkäämmän ilmaisun tarpeisiin.

 

Kun Paiste ryhtyi aikoinaan jäljittämään big band -musiikin kultaisten vuosikymmenten sointia, syntyi 1940 – 60-lukujen henkeen soiva Signature Traditional -mallisto, jonka ottivat omakseeen blues-rumpalit ihan siinä missä tuon aikakauden soundia diggailevat jazzaritkin Steve Jordania myöten.
Muodin aaltoliike vie jälleen kohti samoja soundimaailmoja ja sen yhteydessä Paisteelta on kuulemma toivottu laajempaa valikoimaa, johon vastauksena valmistaja toi nyt markkinoille uudet painokset 17- ja 20-tuumaisista Thin Crash -malleista.

 


1967 oli rokin histroian eräs käännekohta ja sopivasti juuri tuolloin Paiste lanseerasi Giant Beat -symbaaliperheen, jonka käyttäjiin mm. John Bonham, Nick Mason, Keith Moon ja Carl Palmer liittyivät samoin tein.
Mallisto otettin uudelleen valmistukseen jo 2005 mutta samoin kuin Signature Traditionaliin, siihenkin on toivottu lisää variaatioita.
Nyt julkistetut 19- ja 22-tuumaiset Giant Beatit sekä 16-tuumainen Giant Beat -hihat antavat isokokoisiin pelteihin tykästyneille valinnanvaraa.

Kaikki uutuusmallit valmistetaan Sveitsissä Paisteen omalla tehtaalla.

Lisätiedot: Soitin Laine

15.05.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy