Victory V4 The Duchess – putkietuaste ja D-luokan pääte

Tehokasta D-luokan transistoripäätettä hyödyntäviä, kevyitä ja kooltaan pieniä kitaravahvistimia on pukannut markkinoille viime vuosina aika lailla. Putkivahvistimistaan tunnettu englantilainen Victory on jo aiemmin esitellyt muutaman etuastepedaalin, mutta V4 The Duchess on sen vastine nykyiseen vahvistintrendiin.

 

 

Mallinimi V4 viittaa vahvistimen etuasteeseen, jossa putkia on neljä kappaletta (1 x EC900, 3 x CV4014). Valmistajan mukaan kyseiset putket on alunperin valmistettu sotilaskäyttöön,  NATOn vaatimusten mukaan.

Tehoa Victory V4 The Duchessin D-luokan pääteasteessa on neljään ohmiin 180 wattia. Kahdeksan ohmin kaappiin laitos tuuppaa 90 watin verran, ja 16-ohmiseen 45 wattia.
Duchess on varustettu myös balansoidulla linjalähdöllä, ja sitä voidaan käyttää tarvittaessa ilman kaappia. Kaiutinsimulaatiota lähdössä ei ole.

Victory V4 The Duchessin etuasteessa on volume-säädin, jolla etuasteen saa valmistajan mukaan jonkin verran särölle, mutta enemmänkin on haettu korkeaa headroomia. Master volumella säädetään sitten yleisvoimakkuutta.
Ekvalisaattori on kolmialueinen (bass, middle, treble).
Victory V4 The Duchess on varustettu myös tremololla nopeus- ja syvyyssäätöineen (speed, depth), ja tremolon saa poistettua kytkennästä jalkakytkimellä. Mikäli vahvistimen haluaa sijoittaa kaiutinkaapin päälle eikä lattialle, voi tremolon käskyttämiseen käyttää myös ulkoista kytkinpedaalia.
Lisäksi varustukseen kuuluu digitaalikaiku omalla säätimellä.

 

 

Victory V4 The Duchessissa on etu- ja pääteasteen väliin sijoitettu efektilenkki (send, return).

Vahvistin toimii yhdeksän voltin verkkolaitteella, joka toimitetaan vahvistimen mukana.

Victory V4 The Duchess painaa 1,7 kilogramaa, ja teräskotelon fyysiset mitat ovat 225x175x100 millimetriä.
Valmistaja suosittelee kaapiksi omaa V112-Neo -malliaan, johon on asennettu 12-tuumainen Celestion Neo 250 Copperback -kaiutinelementti.

Lisätiedot: Musamaailma

 

06.05.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy