VOX AC TV-BC – väri-iloa soundin särpimiksi

Image

Vox AC4, AC15 sekä AC30 ovat paaluttaneet paikkansa tukevasti kitaravahvistinten historiaan ja nimekkäitä käyttäjiä on riittänyt The Beatlesista Queen-yhtyeen Brian Mayhin. Ei siis ihme, että Vox tuo markkinoille mielellään uusia versioita kolmikosta, tällä kerralla todella pirteällä kuosilla höystettynä.

Retrohenkeen väritetyn ja muotoillun kolmikon pienin on neliwattinen Vox AC4C1-TV-BC, jonka etuasteessa hohtaa kaksi 12AX7-putkea ja päätetehosta vastaa yksi EL84. Kaiutin on kymppituumainen Celestion VX10.
Valmistajan mukaan A-luokan kytkentäperiaatteella toimivassa vahvistimessa on tuttu helisevä Vox AC30:n Top Boost -soundi, jonka hienosäätöön on tarjolla sekä basso- että treble-potikat. Särön ystäviä riemastuttavat erilliset gain- ja volume-säätimet, joilla sekä roson että äänekkyyden saa hallintaan. Vaikka kotisoittoon sopivaksi.

Image
Image

Pykälää ja kahta kookkaammat Vox AC15C1-TV-BC ja AC30C2-TV-BC tarjoavat kumpainenkin kaksi kanavaa, nimikkeiltään Normal ja Top-Boost. Molemmilla kanavilla on oma voluumi-hanikkansa ja Top Boost -kanavassa lisäksi erittäin tehokkaat basso- ja treble-säätimet.
Kaiku ja tremolo tuovat näihin malleihin lisää ilmaisuvoimaa pikkuruiseen AC4C1-TV-BC-malliin verrattaessa.
Yhteisesti kumpaankin kanavaan vaikuttavat myös master volume sekä Tone Cut, jolla voi joko himmata liian kirkasta sointia tai kirkastaa liian tummaa sointia.


AC15C1-TV-BC on mallintunnuksensa mukaisesti nimellisteholtaan 15-wattinen ja AC30C2-TV-BC puolestaan 30-wattinen. Kumpikin malli toimii A-luokan kytkentäperiaatteella ja molemmissa käytetään etuvahvistimen puolella kolmea 12AX7-putkea. AC15C1-TV-BC:n pääteasteessa on kaksi EL 84-putkea, AC30C2-TV-BC:n tehot tuotetaan neljällä EL84-putkella.

Parivaljakon kummassakin mallissa on myös liitäntä lisäkaapille.

Lisätiedot: EM Nordic