Vox Adio Air GT – paristoilla missä vain!

Image

Vox kutsuu Adio Airia kokoaan isommaksi vahvistimeksi, joka hoitaa niin instrumentalistin harjoitus ja esiintymistarpeet kuin kotikuuntelun stereoäänentoistonkin.


Kahdella kolmen tuuman kartiolla varustetun Adio Airin vahvistintehoksi ilmoitetaan yhteensä 50 wattia stereoksi jaettuna. Valmistajan mukaan kaksinkertainen kotelointi ja bassorefleksirakenne tuovat muhkeutta ja täsmällisyyttä ääneen.

 

Image

 

Kotelon sisempi koppa on kokonaan eristetty ulommasta ja rakenteen tehtävänä on estää laitteen omat runkoresonanssit. Osaltaan resonanssien muodostumista hillitsee sekin, että kotelossa ei ole lainkaan samansuuntaisia vastakkaisia pintoja, joiden väliin ääni jäisi kimpoilemaan.
Kun kummallakin kartiolla on lisäksi oma erillinen kammionsa, muodostuu stereokuvastakin selkeä vaikka elementit ovat lähekkäin.

Kennomainen rakenne kartioiden edessä hengittää vapaasti, mutta jäykistää samalla osaltaan rakennetta. Etulaidan kallistus puolestaan suuntaa äänen sopivasti yläviistoon.

Voxin mukan Adio Airissa yhdistyvätkin sekä soitinlaitteiden parissa kertyneet kokemukset että kotikuunteluun tarkoitetuissa hifi-laitteissakin tunnetut ratkaisut. Vaikka kyse on ensisijaisesti kitaravahvistimesta, Adio Air palvelee myös bassokäytössä ja triplaa vastuuroolinsa hoitamalla lisäksi yleisäänentoiston tehtävät.

 

Image


Verkkovirta ei ole välttämättömyys, sillä Adio toimii myös AA-paristoilla, joita se nielee kahdeksan kappaletta kerrallaan. Ja yhtä monta tuntia luvataan jatkuvaa soittoaikaa yhdellä patteristolla.
Painoa laitoksella on sata grammaa alle kolmen kilon ja valmistajan mukaan pakki kulkee helposti mukana, kiitos kotelon muotoillun kahvan 

 
Adio Airin soundeista vastaa Voxin kehittämä VET-mallinnos (Virtual Element Technology), jossa jäljitellään esikuvan jokaisen erillisen komponentin toimintaa mahdollisimman tarkoin.
Adio Airin säröalgoritmit ovat kokonaan uusia ja Voxin mukaan ne vastaavat soittotatsiin huomattavasti edeltänyttä VET-sukupolvea notkeammin.
 
Tarjolla on suoraan 11 erilaista vahvistinmallinnosta, mutta määrä kasvaa 23:een, jos avuksi ottaa Voxin Tone Room -editori-applikaation.

 

Image

 

Vahvistimen FX 1 -kategoriaan on ladottu valittavaksi neljä erilaista modulaatioefektiä, kun taas FX 2 on lastattu neljällä erilaisella kaikuvaihtoehdolla.
Tehostemaailmaan pätee sama periaate kuin vahvistinmallinnoksiinkin – Tone Room -editorilla niiden määrä kasvaa ja kaikkiaan tarjolla on sen kanssa 11 erilaista tehostetta FX 1 -prosessorille ja kahdeksan FX 2:lle.

Ja koska päätevahvistin ja kaiutinpari on kerran kytketty stereoksi, niin luontevaahan on ollut tehdä myös efekteistä stereofonisia.

Stereokuvan laajuutta Adio Airissa tehostaa Korgin kehittämä Acoustage-prosessointi, jolla kaiuttimien tuottamaa luonnollista leveys- ja syvyysvaikutelmaa saadaan kasvatettua virtuaalisesti. Valmistajan mukaan lopputuos vastaa jopa useista kaiuttimista koottua surround-järjestelmää.


Perusmuokkaukseen varatun ekvalisaattorin namikoilla voi operoida suoraan laitteessa ja Tone Room-ohjelmasta aukeaa sitten vielä erikseen tarkempi parametrikorjain hienosäätöä varten.
Appliakaatiosta löytyy myös Voxin Bassilator-tehoste, jolla pääsee käsiksi bassoalueen niihin kohtiin, joihin tavanomainen ekvalisaattori ei yllä.

Adio Airissa on myös kohinasuodin, jonka toiminnalle on viisipykäläinen skaalaus.

 

Tone Room -applikaatio toimii Mac- ja Windows-alustoilla sekä iOS- ja Android-mobiililaitteissa.
Yhteyden Adio Airiin saa joko Bluetoothin tai USB-väylän kautta.
Bluetooth palvelee etäohjauksen lisäksi myös audioväylänä, jonka kautta voi soittaa vaikka tausta- tai taukomusiikit suoraan mobiililaitteesta.

Jos mielummin käyttää tähän tarkoitukseen analogista johtokytkentää, niin sellaiselle on varattu Aux-jakki.

Kolmantena vaihtoehtona on Adio Airin USB-väylä, jota voi käyttää Tone Room -editorilla operoitaessa ja sen kautta voi myös soittaa tausta- tai taukomusiikkia stereona.
USB-väylän ansiosta Adio Air toimii myös tietokoneen äänikorttina (24-bittiset muunnokset 44,1 kHz:n näytetaajuudella), jonka kautta voi tallentaa ja kuunnella sekä tarvittaessa vaikka re-ampata raitoja.

Kolmas käyttötapa USB:lle on ottaa mukaan JamVox III -ohjelma, jonka työkaluilla voi tehostaa omaa soitonharjoittelua.
Valmistaja lupaa, että ohjelma osaa poistaa taustaksi soitettavasta valmiista musiikista määritellyn instrumenttiosuuden – vaikkapa kitaran – jonka tilalle voi sitten soittaa oman tulkintansa kappaleesta. 
JamVoxilla voi myös luupata haluamansa kohdan, muuttaa tempoa ilman sävellajin muuttumista jne.

 

LisätiedotEM Nordic